foradia cdturisme

L’Andreu Sempere participa en multitud de projectes amb motiu del 8M

Una d'aquestes activitats ha sigut la presentació del documental nominat als Goya, 'Traure a la llum. La memòria de les rapades'

L’IES Andreu Sempere d’Alcoi ha viscut una setmana molt reivindicativa per la igualtat, amb motiu del 8M, i han fet multitud d’activitats.

L’alumnat del centre ha pogut gaudir de la presentació del documental ‘Traure a la llum. La memòria de les rapades’, una cinta dirigida per Mónica del Rey Jordá, que parla sobre la història silenciada de la repressió franquista contra les dones pel fet de ser-ho. Estes dones, després de rapar-les i obligar-les a ingerir oli de ricí, les feien desfilar pel seu municipi per a humiliar-les. A més, també les violaven amb la finalitat de menysprear les vençudes emprant el seu cos. El documental de Mónica del Rey, ha estat nominat a 7 premis Goya, i mostra testimonis molt durs d’aquesta part de la nostra història.

Aquest audiovisual va ser la culminació de tot el treball que s’ha fet des de l’Andreu Sempere en moltes setmanes, una tasca que es pot veure reflectida als corredors del centre.

L’alumnat de 2n de batxillerat de l’assignatura de tècniques graficoplàstiques, han treballat a partir de la història de ‘Las Sinsombrero’, un grup de vint dones de la Generació del 27, que no van rebre el reconeixement que mereixien als seus treballs: escriptores, poetes, pintores, escultores… Els i les joves artistes de l’institut han treballat a partir de les seues biografies i les seues obres.

A més, juntament amb l’Horta Major, El Romeral i Tomàs Llàcer, s’ha dut a terme el projecte Planeta Oroneta, que s’ha desenvolupat sota el lema ‘La igualtat ens enriqueix 8M’. El resultat d’aquest projecte es pot veure a diferents panells que s’han ubicat al vestíbul de l’Andreu Sempere.

També s’han fet altres exposicions als corredors sobre l’aportació de la dona en diferents àmbits com la ciència o la informàtica, i l’alumnat han pogut escoltar l’experiència de Lydia Sempere, i la xarrada del col·lectiu Ponts d’Igualtat sobre identitat de gènere.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *