foradia subscriutegrat

Noves Jornades de Sociolingüística d’Alcoi el 25 i 26 de març

Durant aquestes jornades, que se celebraran a l'Edifici Viaducte del Campus d'Alcoi, es reflexionarà al voltant dels 25 anys de debat sobre la relació entre llengua i societat

L’edifici del Viaducte del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València, acollirà els dies 25 i 26 de març la XXV edició de les Jornades de Sociolingüística d’Alcoi, que enguany duen com a títol ’25 anys de debat sobre la nostra llengua i societat’.

Aquestes Jornades pretenen fer un repàs a la seua trajectòria des del 1992 i analitzar la comunicació i la política lingüística; i a més, l’estat de la llengua entre els joves i l’estatus actual de les llengües a Europa, la discriminació i el nacionalisme lingüístic europeu i espanyol. També s’aprofitaran les sessions per a parlar del treball de les actituds lingüístiques a les aules, i es retrà homenatge a Rafael L. Ninyoles, Isabel-Clara Simó, Mavi Dolç i Carme Miquel.

La programació començarà el dia 25 de març amb la presència de la vicerectora d’Organització d’Estudis, Qualitat, Acreditació i Llengües de la UPV, Maria del Val Segarra; la presidència de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, i l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés. La primera conferència inaugural estarà de la ma de Vicent Partal, del portal VilaWeb, i parlarà sobre ‘Política lingüística i comunicació (analògica i digital)’, i estarà presentat per Vicent Romans. La vesprada la tancaran els actors Josep Cortés i Marian Diez.

Per al dissabte 26 de març s’obriran la segona sessió amb el diàleg ’25 anys de la Jornada de Sociolingüística d’Alcoi’, amb la presidenta de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Verònica Cantó, i amb Anna Serrano, de l’Ajuntament d’Alcoi. Ximo Victoriano, del consistori alcoià, serà el moderador.

El debat continuarà amb la presència d’experts com Avel·lí Flors Mas, de la Universitat de Barcelona, i d’Imma López, de la Nostra Escola Comarcal de Picassent, i estarà moderat per Brauli Montoya, de l’AVL.

El tercer diàleg d’aquest matí del 26 de març rep el nom de ‘La discriminació i el nacionalisme lingüístic a Espanya i a Europa’, amb Jordi Sebastià, periodista i exdiputat al Parlament Europeu; i amb Juan Carlos Moreno Cabrera, de la Universitat Autònoma de Madrid. El debat estarà moderat per Vicent Martines, de la delegació a Alacant de l’IEC.

Les jornades finalitzaran amb un taller didàctic desenvolupat per Sandra Montserrat i Carles Segura, de la Universitat d’Alacant, que tractarà sobre ‘Com poder fer participar de les actituds lingüístiques constructives?’.

Per a saber més informació, i poder fer la inscripció, a través d’aquest enllaç.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *