foradia subscriutegrat

Gandia destina 15 milions d’euros per a fer front a l’augment de preus

L'Ajuntament mobilitza més de 2 milions d'euros per a reactivar els sectors productius de la localitat de la Safor

L’Ajuntament de Gandia ha informat que mobilitzarà un total de 15 milions d’euros del romanent de tresoreria municipal per a fer front a l’augment de preus que està provocant la guerra a Ucraïna. Com ha explicat l’alcalde del municipi, José Manuel Prieto, a pesar que la situació no és una competència municipal, “no les podem donar l’esquena, ja que afecten els nostres ciutadans i els nostres sectors productius”.

Per a explicar aquest canvi en l’economia, l’alcalde ha convocat una roda de premsa. Juntament amb ell, han aparegut davant dels mitjans de comunicació, el vicealcalde de Gandia, Josep Alandete i el regidor d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori.

“El govern de Gandia ha entés que calia adaptar alguna de les principals partides al moment actual per donar certeses en un moment excepcional”, ha detallat Prieto. L’actual romanent és de 21,3 milions i es destinarà a la recuperació econòmica dels moments més difícils.

Segons han detallat des de l’Ajuntament, la primera partida es destinarà de forma immediata i compta amb una quantia de 2,3 milions d’euros. D’aquest pressupost es destinen 2.050.000 € a la reactivació econòmica dels sectors productius de Gandia. A més, altres 250.000 € aniran per a les famílies més vulnerables que estan afectant-los la pujada de preus. Totes aquestes mesures seran tractades i consensuades amb empresaris, sindicats i els grups polítics a partir de la pròxima setmana.

Prieto ha afirmat que, a pesar del pressupost destinat, encara es disposen d’altres sis milions d’euros en cas que foren necessaris fer servir-los en un futur. “Estic convençut que aquest repte el superarem entre tots i com a alcalde buscaré el suport de totes les parts implicades per aconseguir les millors mesures per a tota la ciutat”, explica l’alcalde de Gandia.

Per altra banda, el regidor d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori, ha anunciat que es destinen cinc milions d’euros del pressupost per al manteniment d’infraestructures de la localitat com els claveguerams o neteja de carrers. A més, també s’augmenta la dotació econòmica per al servei de recollida de fem amb 400.000 €. Altres 1,3 milions d’euros per a les millores en les voreres i l’asfalt dels carrers.

“El teixit productiu necessita en aquest moment ajudes que atorgarà lʻEstat i la Generalitat i que nosaltres complementarem”, afirma Gregori. Des de l’Ajuntament han explicat que gràcies a la instal·lació de plaques solars als edificis municipals es reduirà la dependència energètica.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *