foradia subscriutegrat

Gandia es beneficiarà del Pla d’Habitatge Protegit Públic 2021-2026 de la Generalitat

Amb un pressupost de 294 milions d'euros es pretenen construir 2.457 habitatges durant els pròxims 5 anys

Amparo Victoria, regidora d’Habitatge i Regeneració Urbana, va estar a la presentació del Pla d’Habitatge Protegit Públic 2021-2026 que s’ha posat en marxa des de Generalitat per tal d’impulsat, amb una inversió de 294 milions d’euros, la creació de 2.457 habitatges, dels quals 1.131 seran construccions públiques, i la resta serà una col·laboració publicoprivada. Aquesta iniciativa, a més, generarà més de 13.000 llocs de treball.

Gandia serà un dels 18 municipis que es beneficiaran d’aquesta Pla, concretament, 1.155 habitatges seran per a la província d’Alacant, 1.110 en la de València, i 192 en la província de Castelló.

L’objectiu d’aquest pla és fer front a l’especulació immobiliària que s’ha aguditzat amb la crisi sanitària i garantir un accés digne a l’habitatge que done resposta a les necessitats socials post-Covid. Amb aquesta proposta la Comunitat Valenciana s’aproparà als indicadors d’Europa en parcs d’immobles de lloguer coherents amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Per a portar endavant aquesta reestructuració en política d’habitatge, la Generalitat habilitarà quatre eixos fonamentals: concursos de promocions públiques, cessió de solars a promotors per a crear habitatge protegit en règim de lloguer assequible i cooperatives i projectes pilot d’habitatge sostenible.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *