foradia subscriutegrat

La professora Mary Nash obri el cicle ‘Les Dones de la II República’ a Gandia

La programació de conferències i exposicions busca recordar el paper femení i la resistència al feixisme durant la república

Gandia celebra el cicle de conferències i exposicions ‘Les Dones de la II República’ per a recordar el paper femení en la resistència al feixisme. La professora de la Universitat de Barcelona Mary Nash ha sigut l’encarregada d’obrir la programació amb la conferència “Roges, ciutadanes i antifeixistes”, duta a terme el 8 d’abril a la Casa Cultural del municipi.

Aquest acte forma part de les quatre conferències que configuren el cicle dedicat a les dones de la II República. La resta de xarrades i actes estan previstes per als dies 21 d’abril, 29 d’abril i 5 de maig, i es duran a terme en la Casa de la Marquesa. Per altra banda, la Sala Tossal albergarà durant tot el mes d’abril una exposició dedicada al paper femení durant la república espanyola.

El cicle ‘Les Dones de la II República’ està organitzat pel Centre de Gandia de la Universitat de València amb la col·laboració dels departaments de Cultura i Memòria Democràtica i l’àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de Gandia.

Tanmateix, a la conferència de la professora de Barcelona hi van assistir el vicealcalde de Gandia, Josep Alandete; el regidor de Cultura i Memòria Democràtica, Nahuel González, i altres membres del govern de Gandia.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *