foradia cdturisme

La biblioteca municipal infantil i juvenil de la Zona Nord està en funcionament

Aquest espai ha rebut el nom de 'Sala dels dragons', i té un logo i elements decoratius que han sigut dissenyats per la il·lustradora alcoiana Rosanna Crespo

La Zona Nord disposa d’una nova biblioteca municipal infantil i juvenil, ubicada a l’antiga sala d’informàtica, que actualment sols s’utilitzava per a cursos de formació.

Teresa Sanjuan, regidora de Democràcia Participativa, ha destacat que: “Estem molt satisfets per com ha quedat aquesta biblioteca infantil i juvenil, que recordem, va ser la quinta proposta més votada als pressupostos participatius de 2018, amb una dotació de 40.000 euros. Esperem que moltes persones puguen gaudir-la, que és l’objectiu d’aquesta iniciativa ciutadana”.

En els anys 2019 i 2020 es van realitzar una sèrie d’estudis de pressupostos per a adequar les necessitats del nou espai infantil i juvenil a la dotació pressupostaria que hi havia prevista. Al llarg de 2021, es van contractar les obres de renovació de la sala, i es va insonoritzar. Durant el primer trimestre de 2022 es va portar el mobiliari per a fer efectiva la seua obertura.

La il·lustradora Rosanna Crespo ha sigut l’encarregada de donar color a la sala, que rep el nom de la ‘Sala dels dragons’, i ha fet els elements decoratius, el logotip, i el material promocional.

El Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València també ha col·laborat en la creació del material promocional. Des del campus s’han fet pins personalitzats amb la mascota de la biblioteca, amb impressores 3D.

En total s’ha realitzat una inversió de 45.477 euros. Aquesta nova sala disposa de 20 espais de lectura, 12 d’ells individualitzats seguint les normes Covid, i tenen un disseny innovador que permetrà treball individual i col·lectiu. La biblioteca a més, també té 56 metres lineals d’estanteries.

En la creació d’aquesta biblioteca, també s’ha pensat en un espai específic per a fer activitats com animació lectora, tallers, visites o activitats extraescolars.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *