foradia

El carrer Sant Jaume tindrà un nou edifici ecosostenible

En aquest edifici hi haurà 13 habitatges sostenibles i innovadors que s'utilitzaran per a lloguer social. Estaran ubicats en uns solars propietat de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (Evha)

El Consell ha aprovat la declaració d’interés general i d’interés públic de sis actuacions de construcció d’habitatge de lloguer social en edificis energèticament eficients en diferents localitats del País Valencià, entre els quals hi haurà un en Alcoi, concretament en els solars del carrer Sant Joan 14, i Ambaixador d’Irles 32.

Aquests dos solars van ser adquirits per la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha). L’objectiu ha sigut desenvolupar aquest projecte pilot impulsat per la Direcció General d’Innovació Ecològica.

Maria Baca, regidora d’Habitatge ha comentat que: “Aquest projecte contribuirà a incrementar l’oferta d’habitatge públic per a llogar a preu limitat, una necessitat important a Alcoi en aquests moments. A més, ens ajudarà a complir amb els compromisos europeus i nacionals en matèria d’energia, clima, i digitalització, així com els objectius assumits en l’Agenda Urbana Espanyola”.

L’Estudi Biga i Martí Sardà seran els encarregats de dur a terme aquest projecte pilot, que permetrà construir 13 habitatges sostenibles i innovadors que s’oferiran a lloguer social, a preus limitats, i amb preferència a persones joves i majors.

En aquest edifici s’apostarà per la construcció modular, i per la integració de sistemes constructius que promouen la bioconstrucció i els materials de quilòmetre zero. A més, s’ha reconegut l’exploració d’un model residencial flexible i inclusiu, en el que es permetrà l’agregació d’unitats, facilitant la generació de diferents respostes d’habitatge que puguen atendre a les diverses unitats de convivència.

La directora general d’Innovació Ecològica en la Construcció, Nuria Matarredona, va explicar en el seu moment que el plantejament conceptual a partir d’un anell perimetral “defineix la seua estratègia bioclimàtica, actuant aquests espais servidors com una galeria de transició que mitiga les condicions climàtiques exteriors”.

La inversió que farà la Generalitat en els projectes i construcció de l’edifici serà d’1.944.945 euros, i comptarà amb una superfície de 226 metres quadrats, i la seua edificabilitat és d’aproximadament 1.398 metres quadrats, construïts en quatre plantes.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *