foradia

L’Ajuntament d’Alcoi licita la rehabilitació d’un edifici municipal per nous habitatges

Aquest projecte està dins del procés de regeneració del Centre de la ciutat, i el pressupost per a l'actuació és de 375.735 euros

La junta de Govern de l’Ajuntament d’Alcoi ha licitat un projecte dins del procés de regeneració del Centre d’Alcoi, la rehabilitació d’un edifici municipal al carrer La Sardina, que està previst que quan estiga finalitzada l’obra es destine a nou habitatges en un model que comprén allotjaments d’ús particular, i espais amb serveis comuns d’ús col·lectiu. Aquesta acció es durà a terme en els voltants del Partidor i està dins de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i del pla EDUSI-Alcoidemà, que té com a objectiu la regeneració física i social de la ciutat mitjançant la rehabilitació d’habitatges municipals.

El pressupost per a aquestes obres és de 375.735 euros i seran cofinançades al 50% per la Unió Europea, a través dels Fons Feder, i a més, també estan dins del pla d’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU), per la qual es rebrà una ajuda de 44.000 euros. La resta de l’import l’aportarà l’Ajuntament d’Alcoi.

Amb aquest projecte es pretén afavorir l’accés a l’habitatge a diferents col·lectius i obri la porta a un model d’allotjaments en el qual es combinen les zones d’ús particular i de serveis comuns. A més, també hi haurà habitatges adaptats.

Maria Baca, regidora de Patrimoni Municipal i Habitatge, ha assenyalat que “amb aquest projecte i altres similars projectats en el Centre volem regenerar aquesta zona de la ciutat, i al mateix temps, incrementar l’oferta del parc municipal d’habitatge, amb tipologies que s’ajusten a noves necessitats i realitat, millorant la qualitat de vida de la ciutadania en general i facilitant l’accés a l’habitatge a aquells col·lectius amb majors dificultats per a això”. A més, la regidora ha comentat que amb el projecte es vol “potenciar models de gestió innovadora de nous espais edificatoris i l’edificació sostenible”.

En total, la inversió pública prevista per a la zona del Centre i Partidor per a construir o rehabilitar habitatges se situa en els 12 milions d’euros, i gràcies a aquests diners s’aconseguirien uns 220 pisos. Molts d’aquests projectes ja estan finalitzats, aprovats o en procés de ser executats. Als últims tres anys, gràcies a diferents inversions del pla ARRU s’han pogut rehabilitar 88 habitatges situats en diferents punts del Centre, amb una inversió d’1,8 milions d’euros, i dins d’un procés de col·laboració publicoprivada. Els habitatges estan en 16 edificis situats a La Cordeta, Sant Francesc, Santa Rita, Sant Nicolau, Sant Maure, Sant Tomàs, Sant Mateu, Casa Blanca, Sant Llorenç i País Valencià.

A aquestes accions se sumarà la de La Sardina, i les pròximes, previstes a Sant Maure, i a la Placeta les Eres, que en total aportaran 31 habitatges en sòl municipal. L’import serà de 2,7 milions d’euros, i des del Pla ARRU s’aportarà una inversió de 4,3 milions d’euros.

Des del consistori volen recordar que actualment Alcoi és l’única ciutat del País Valencià que als últims anys té tres ARRU aprovats i duent-se a terme.

A més, dins de l’Estratègia EDUSI-Alcoidemà, hi ha dos milions d’euros per a la rehabilitació d’habitatges al Centre, i s’ha aconseguit un dels tres projectes pilot que impulsa la Conselleria d’Habitatge amb el qual es construirà un edifici ecoeficient, amb 12 pisos, que quedarà situat al carrer Ambaixador Irles, que costarà dos milions d’euros. També s’han de sumar els dos milions d’euros del Pla de Resiliència, que s’utilitzaran per a construir un edifici eficient que tindrà ús social, amb el qual s’arribaria a tindre 250 habitatges nous al Centre d’Alcoi.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *