foradia cdturisme

Millena: Un tomb pels pobles de les nostres comarques

La zona de les comarques interiors del nord de la província d'Alacant són la destinació perfecta per a poder gaudir de la natura i de la bona gastronomia de la zona. Ens endinsem als pobles d’El Comtat i l’Alcoià

Dins del seu terme municipal es poden visitar una gran diversitat de pintorescos paratges, com per exemple la penya El Corb, Els Cauets, i la penya del Diable, en la qual es poden veure algunes pintures rupestres.

Ès un dels municipis de la comarca el Comtat, que estan dins del que es coneix com a comarques centrals valencianes. Ubicat en l’interior del nord de la província d’Alacant amb uns paratges perfectes per als amants de la natura. Però, en aquests pobles de les comarques no sols hi ha riquesa natural, també compten amb un important patrimoni històric i arquitectònic, i una gran oferta gastronòmica.

Aquest és un poble menut de la comarca de El Comtat, però, així tot, té un important patrimoni gràcies al Castell de Travadell, que és d’origen musulmà, o de la Torre de Millena, que va ser declarada Bé d’Interés Cultural l’any 1985.

Uns dels tresors més valuosos de Millena és el seu oli de Travadell que ha sigut guanyador de diferents premis i reconeixements. S’ha de destacar una de les seues tradicionals festes que és ‘La Plantà del Xop’, que simbolitza la fecundació de la terra.

En “Un tomb pels pobles de les nostres comarques” coneixem Alcoleja, Almudaina, Alqueria d’Asnar, Banyeres, Beniarrés, Benimarfull, Benilloba, Gaianes, Millena i Planes, són alguns dels municipis de les comarques de El Comtat i l’Alcoià, que estan dins del que es coneix com a comarques centrals valencianes.

Font: Belen Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *