foradia mediambient

Alcoi presenta quatre accions a la jornada ‘Intelligent Cities Challenge 2020’

Durant la jornada també es va agrair la col·laboració desinteressada dels agents empresarials i d'innovació de la ciutat, i les seues aportacions que han servit per a fer propostes per a una recuperació intel·ligent i responsable

L’Àgora ha sigut l’escenari en el qual s’ha celebrat la jornada de cloenda del projecte europeu ‘Intelligent Cities Challenge’. En aquest esdeveniment van assistir representants del sector empresarial i innovador que ha participat en les reunions i tallers per a buscar solucions tecnològiques i sostenible a una sèrie de reptes urbans.

‘Intelligent Cities Challenge’ és una iniciativa de la Comissió Europea que implica a més de 100 ciutats de tota Europa, de mitjana i gran grandària. Quinze d’elles són espanyoles. El projecte va començar en l’any 2020 com també ho va fer el de ‘Digital Cities Challenge’, un programa en el qual Alcoi també ha format part juntament amb altres dos ciutats espanyoles.

Amb aquest projecte, la Comissió Europea instava als municipis a secundar-se en les tecnologies avançades per a fer front a la recent crisi sanitària i liderar, amb accions concretes, una recuperació intel·ligent i responsable. El programa, amb dos anys i mig de durada, ha presentat diversos grups d’actuació, i concretament Alcoi va centrar-se en l’economia ‘verda’, i el nou pacte ecològic local, amb el qual es pretén que les ciutats participants exercisquen un paper tractor en l’enfortiment de la seua economia i en la creació de nous llocs de treball, sense perdre de vista el desenvolupament sostenible i el benestar de la ciutadania.

En la jornada del divendres 8 d’abril, van assistir Jordi Segura i Alberto Belda, regidors d’Innovació i Ocupació respectivament, i han agraït les aportacions desinteressades d’aquests agents col·laboradors o ‘stakeholders’, i per a presentar-los les quatre accions concretes que es duran a terme a partir de les conclusions obtingudes.
“Valorem en gran manera tant les aportacions com el temps que han invertit aquests representants d’empreses i institucions. Per això volem reconéixer-los i aprofitem per a convocar-los a participar en pròximes edicions”, ha explicat Jordi Segura.

La primera acció que s’ha presentat ha sigut el finançament per part de l’Ajuntament d’Alcoi, d’una consultoria de transició energètica per a la creació d’una Comunitat Energètica Local del Polígon Cotes Baixes, així com assessories a totes aquelles empreses interessades a fer el pas a un consum energètic més eficient i sostenible.

Un altre dels projectes presentats ha sigut la connexió entre polígons amb carrils bici. La iniciativa es veurà completada amb el carril de l’Alameda-Avinguda Camilo Sesto, que es podrà fer gràcies als Fons Next Generation. Les empreses podran optar a subvencions per a poder instal·lar pàrquings en els seus recintes per a vehicles de mobilitat personal.

El següent dels projectes, que en aquest cas ja s’ha materialitzat, és comptar amb la figura d’un Agent d’Innovació, que s’ha presentat durant les jornades. Els seus objectius serà assessorar a les empreses en la cerca d’ajudes o subvencions, fomentar la col·laboració i les aliances empresarials en projectes innovadors; contribuir a aconseguir els objectius i full de ruta marcat en el pla estratègic d’impuls industrial d’Alcoi; impulsar la investigació aplicada i el transvasament de coneixement a les empreses del territori; i preparar i licitar projectes de Compra Pública d’Innovació.

Per acabar, la quarta proposta és treballar per a buscar finançament per a la implantació d’un sistema d’assistència a domicili per a combatre la soledat no desitjada, que s’ha desenvolupat en col·laboració amb l’Ajuntament de Torrent.

Font: Redacció./


agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *