foradia subscriutegrat

L’Alcúdia de Cocentaina es concentra contra les tanques instal·lades

El 14 d'abril està prevista una manifestació veïnal contra les tanques que dificulten l'accés al nucli urbà

El veïnat de l’Alcúdia de Cocentaina s’ha posat en peu de guerra contra la instal·lació de tanques que dificulten l’accés habitual amb vehicle al nucli urbà. Per aquest motiu, els habitants han convocat per al proper 14 d’abril una concentració veïnal, a les 11 hores, enfront dels terrenys afectats per la tanca.

Segons el vigent Pla General d’Ordenació Urbana de Cocentaina, els espais que es pretenen limitar el seu accés tenen la consideració de vial públic. Les tanques han sigut col·locades al vial que transcorre paral·lel al parc públic de l’Alcúdia, des de la carretera CV-793. Els veïns i veïnes reclamen que, a pesar de portar molts anys pendent d’urbanització, el vial ha sigut utilitzat durant tot aquest temps pels habitants per a accedir al nucli urbà, ja que est tracta de l’únic accés viable per a vehicles d’emergència i altres serveis essencials.

El veïnat de l’Alcúdia reclama que les tanques han sigut col·locades a instància dels propietaris dels terrenys i amb l’aprovació de l’Ajuntament de Cocentaina. En una reunió informativa celebrada el 5 d’abril, els regidors de les àrees responsables van explicar que l’Ajuntament pretén “supeditar l’execució d’eixe vial públic al desenvolupament urbanístic de tota la unitat d’execució”. El grup de veïns reivindica que és “impossible saber si això ocorrerà o no i que, per tant, es vulnera el dret a tenir un eixample digne per a la població”.

Per aquest motiu, des de l’Alcúdia es fa una crida a tota la ciutadania per a acudir a la concentració del 14 d’abril i donar suport als veïns i veïnes que es veuen afectats per les tanques. Els habitants reclamen que “de manera urgent s’inicie els tràmits necessaris per a adquirir els espais lliures i vials afectats i s’execute les obres d’urbanització necessàries previst en sol urbà al PGOU de Cocentaina”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *