foradia pressupostparticipatiualcoi

Héctor Illueca visita Bocairent per a conéixer els problemes del Barri Medieval

El vicepresident segon de la Generalitat valenciana ha respost així a una demanda de l'Ajuntament i de les associacions veïnals que reclamen més ajudes

El vicepresident segon de la Generalitat Valenciana, Héctor Illueca, ha acudit a Bocairent per a conéixer de primera mà els problemes dels immobles del Barri Medieval del municipi. Tant des de l’associació veïnal com des de l’Ajuntament de Bocairent, van dirigir una carta a la Generalitat amb la demanda d’una reunió per a traslladar la necessitat d’una actuació urgent en les cases que presenten un avançat estat de deteriorament.

Cal recordar que, el passat 20 de març, es va produir un enfonsament d’una de les cases deshabitades al nucli històric del municipi de la Vall d’Albaida. Durant la visita, s’ha instat als responsables de la Generalitat a la necessitat de comptar amb més instruments legals, tècnics i econòmics. El president de l’Associació Veïnal del Barri Medieval, Xavi Pascual, ha subratllat “la urgència de les intervencions, atés que el temps juga en contra i cal evitar danys majors”.

A banda d’Héctor Illueca, Bocairent també ha comptat amb la presència del director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, Alberto Rubio. La visita s’ha centrat en un itinerari pel Barri Medieval i després s’ha produït la reunió amb el consistori i l’associació veïnal. Xavi Molina, alcalde de Bocairent, ha agraït l’interés mostrat pel vicepresident del Consell i l’esforç per a completar les fases pendents de rehabilitació.

Així mateix, després de la reunió produïda el passat 13 d’abril a Bocairent, tant des de l’associació veïnal com des de l’Ajuntament han destacat que “s’ha traçat una línia de treball conjunt per a buscar solucions als problemes dels immobles del Barri Medieval”. Actualment, està en execució la fase 2B-1 i durant la resta de l’any està prevista la fase 2B-2, l’última d’un projecte que es va iniciar fa més de vint anys.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *