foradia subscriutegrat

Héctor Illueca anuncia que Alcoi tindrà 13 nous habitatges públics, sostenibles i innovadors

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, ha anunciat que durant aquest hivern es començarà la construcció d'aquestes cases

Héctor Illueca, vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, ha visitat Alcoi per veure l’exposició del Projecte Pilot d’Habitatge Públic i Sostenible, que estarà fins al dia 22 de setembre, a l’IVAM, i ha aprofitat l’ocasió per a anunciar que està previst que aquest hivern es començarà la construcció de 13 habitatges públics, sostenibles i innovadors a la ciutat dels ponts.

En l’exposició s’han pogut veure propostes finalistes dels tres concursos d’arquitectura que s’han dut a terme a la Comunitat Valenciana per a la rehabilitació i construcció dels primers habitatges públics sostenibles i innovadors en les ciutats de València, Castelló de la Plana i Alcoi. A més, durant la visita s’ha presentat el catàleg de l’exposició. El vicepresident ha tingut l’oportunitat durant la seua estada en Alcoi per a conéixer de primera mà la proposta d’actuació al centre d’Alcoi a càrrec dels autors del projecte. En aquesta actuació es planteja un edifici amb 13 habitatges de nova construcció en quatre altures sobre una planta baixa.

Illueca ha explicat que: “El projecte està en fase d’obtenció de llicència i la previsió és començar les obres aquest hivern, amb una durada estimada de 20 mesos. La Generalitat invertirà 1.944.945 euros en els projectes i la construcció d’aquest edifici de 13 habitatges que es destinaran a lloguer assequible”.

El vicepresident s’ha mostrat molt satisfet per aquest projecte i ha indicat que: “és el camí pel qual ha de transitar el sector de l’edificació, des del punt de vista de la introducció de criteris de l’economia circular en les obres”.

Un dels aspectes més destacats d’aquesta actuació és que serà una construcció modular, i integrarà sistemes constructius que fomenten la bioconstrucció i els materials de quilòmetre zero. “S’ha apostat per un model residencial flexible i inclusiu que permeta l’agregació d’unitats per a donar resposta a les necessitats de les unitats de convivència”, ha comentat Hèctor Illueca.

Per la seua part, l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés ha agraït l’aposta de la Vicepresidència Segona en aquesta ciutat.

L’edifici estarà al centre de la ciutat, entre el carrer Sant Jaume i Ambaixador Irles, i a més, s’ha adquirit el local del costat per a poder fer una ampliació de la construcció i una millora de la condició bioclimàtica de l’edifici.

Aquesta actuació encara té més interés per estar situada en un entorn que va estar molt castigat pel temporal Glòria, que va estar protegit com a Bé d’Interés Cultural.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *