foradia subscriutegrat

Bocairent celebra la festa del barri de la Santa Creu

Des de la Parròquia i l'Ajuntament volen recuperar activitats i a més a més, han ampliat la programació d'aquesta festivitat

Un dels barris més poblats de Bocairent és el de la Santa Creu, i per això, a la segona meitat del segle XX, va nàixer una festa especial per a aquesta zona de la localitat. Durant molts anys es va mantenir gràcies a les comissions veïnals, però amb la seua desaparició, excepte els actes religiosos, la resta van deixar de fer-se.

Per aquest motiu, des de la Parròquia i l’Ajuntament, s’ha decidit programar una sèrie d’activitats per a reforçar la programació en aquesta celebració.

M. Luz Pascual, regidora de Festes i Tradicions ha explicat que: “Hem volgut encetar el camí de recuperar la festa de la Santa Creu, perquè consideràvem que un barri com aquest no podia seguir sense una celebració que el va identificar durant anys. L’objectiu és anar consolidant aquesta recuperació i fer créixer la festa en pròximes edicions per a tornar a arribar a tindre un cap de setmana complet de propostes”.

En aquest 2022, aquesta festa se celebrarà el dia 30 d’abril, durant tot el dia. Al matí els protagonistes seran els xiquets i xiquetes, i tindran jocs populars, i unflables al carrer José Puig a partir de les 11h, i amb la col·laboració dels Juniors MD Sant Blai. Seguidament, a les 12h, tindrà lloc el volteig general de campanes, i a la vesprada serà el torn de la missa, que donarà pas a la processó de benedicció de termes. Finalment, està previst fer un sopar de germanor al carrer València, que comptarà amb música en directe, i la col·laboració de l’associació Amas de Casa Tyrius. Per a poder assistir a aquest sopar s’haurà de fer reserva a la Panadería Francisco Colomer o a la papereria Mariola fins al pròxim dia 28.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *