foradia subscriutegrat

L’IES Pare Arques de Cocentaina rebrà a l’alumnat interessat a les Jornades de Portes Obertes

Els dies 11 i 18 de maig es rebrà a l'alumnat de l'ESO, i el dia 25 de maig serà el torn per a Batxillerat i Cicles Formatius

L’Institut Pare Arques de Cocentaina, comença els preparatius per a iniciar un nou curs, i el primer pas de tots és celebrar les Jornades de Portes Obertes. Els dies 11 i 18 de maig podrà assistir els pares de l’alumnat de l’ESO, a les 18:30h o a les 19:30h, concretament el dia 11 serà el torn per als pares d’estudiants del Real Blanc, i el dia 18 ho faran els del Bosco. En aquesta visita podrà conéixer de primera mà les instal·lacions del centre, com per exemple, el gimnàs, l’edifici de Cicles Formatius, els laboratoris, o la nova aula per a treballar metodologies ABP. A més, també se’ls explicarà quina és la forma de fer feina al centre, una cosa molt important, ja que molts dels visitants passaran de Primària a l’ESO.

En el cas de l’alumnat de Batxillerat i Cicles Formatius, la seua visita es realitzarà el dia 25 de maig. Des del centre recomanen que, sobretot per als cicles formatius, facen aquesta visita en horari de vesprada, des de les 19h, i per als pares de batxillerat a les 18:30h. 

Durant la visita podran veure tot el centre, i totes les instal·lacions, però a més a més, també podran comprovar el treball que es fa als Cicles Formatius, ja que es mostraran els diferents projectes que l’alumnat fa durant el curs. També tindran una explicació de les assignatures i de les diferents opcions d’estudis que hi ha al centre. I és que, l’IES Pare Arques, ofereix l’opció de cursar els batxillerats d’Humanitats i Ciències Socials; i també els de Ciència i Tecnologia.

Pel que fa als Cicles Formatius, l’institut contestà actualment compta amb: el cicle de Formació Professional Bàsica d’Indústries Alimentàries, en la qual podran aprendre com s’han de seleccionar i manipular els aliments. Aquest cicle va començar a impartir-se durant aquest curs. Però a més, tenen dos cicles més que ja fa 25 anys que estan duent-se a terme al centre, que són, el Cicle de Grau Mitjà de Manteniment Electromecànic, i el Cicle de Grau Superior en Mecatrònica Industrial. En aquest últim, el Pare Arques està a l’espera de confirmació, no obstant això, és molt probable que l’alumnat que el curse, a més també puga obtenir el certificat del Mòdul Professional de Màquines i equips tèrmics. Des del centre asseguren que aquests cicles tenen moltíssima demanda per part de les empreses de la zona, i que cada setmana són moltes les que telefonen interessades en l’alumnat per a fer ofertes de treball.

A més, també han volgut destacar, que enguany, com a novetat, a banda de la nova aula per a treballar metodologies ABP, també s’ha començat un equip de mediació. Quan un dels estudiants del centre tinga un problema, hi haurà tres alumnes que actuaran de mediadors. Aquests dos alumnes s’han format a través d’un curset impartit per professionals, i també es formarà a l’equip docent. Aquesta iniciativa té com a objectiu poder ajudar a l’alumnat amb les seues dificultats personals.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *