foradia becasivace

El Dia Internacional dels Museus tornen a celebrar-se amb normalitat

Enguany el fil conductor que s'ha triat per a celebrar aquest dia és 'El Poder dels museus' i en aquest 2022 participaran tots els museus de la ciutat amb entrada lliure i activitats

La regidora de Turisme, Lorena Zamorano, ha presentat la programació per a commemorar el Dia Internacional dels Museus a la ciutat d’Alcoi. Com ha volgut destacar la regidora, estan tornant les cites que es feien abans de la pandèmia, i una d’elles és aquesta, que enguany ha triat com a lema ‘El Poder dels Museus’.

Aquest dia se celebra any rere any el dia 18 de maig, però perquè més gent puga gaudir de l’àmplia programació que s’ha preparat per a aquesta celebració, les activitats es duran a terme al cap de setmana del 21 i 22 de maig.

A més d’estar l’entrada lliure a tots els museus de la ciutat els dies 18, 21, i 22 de maig, alguns d’ells també han preparat activitats, com per exemple, i com a novetat, el Refugi de Cervantes, que ha preparat una visita virtual a través d’una app per fer una visita virtual de 360º als refugis de La Beniata, i la Glorieta.

A l’IVAM CADA Alcoi, a més de poder visitar les exposicions ‘Antològica’ d’Antoni Miró, o el vídeo-instal·lació ‘El vol de les ànimes’ de Paloma Orts, també es farà el dia 21 de maig una sessió de Dj al vestíbul, des de les 18 a les 21h, amb Pabo Mumerota – Hip Hop_Reggae/ Ombra Obscvra – ambient electronic live / Moondog’s Son – ambient, breaks & synth.

El Muboma, com sempre, ha preparat activitats, i enguany seran diferents per als dies 21 i 22 de maig. El dissabte serà el torn del joc en família ‘On estàn?’, que es farà des de les 10 a les 14h. I a la vesprada tindrà lloc el concert ‘Alcoi Slide’, a les 19h. L’endemà al matí, serà el torn de l’activitat ‘Trivial en moviment’.

El Museu Arqueològic Camilo Visedo oferirà visites guiades gratuïtes a l’exposició permanent, i la temporal ‘Entre ibers i romans’.

El diumenge serà el torn d’Isurus, a l’Explora, amb l’activitat ‘La cabina fosca’, en la qual grans i menuts podran descobrir minerals fluorescents.

I finalment, també el dia 22 de maig, es durà a terme la visita guiada i gratuïta a les Pintures Rupestres de La Sarga.

Zamorano, ha convidat a la gent d’Alcoi, i d’altres localitats veïnes que puguen gaudir de l’àmplia programació cultural que ofereixen els museus de la ciutat.

Font: Redacció./


campusgandiaupv

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *