foradia becasivace

La família Sanus Sellés dona el projecte del monument ‘Alcoy a San Jorge’

El divendres passat la família va fer aquesta donació de la maqueta de l'obra de José Gonzalvo a l'Ajuntament d'Alcoi

El divendres 13 de maig, la família Sanus Sellés va visitar l’Ajuntament d’Alcoi per a donar l’escultura maqueta del projecte del monument ‘Alcoy a San Jorge’, una obra de José Gonzalvo. La maqueta va presentar-se per primera vegada en un acte públic el dia 20 d’abril de 1982, i un any després va inaugurar-se el monument d’11 metres a la plaça de la Constitució, coneguda com a La Rosaleda.

Aquesta escultura va construir-se per subscripció popular en commemoració del VII Centenari del patronatge de Sant Jordi. Aquest grup escultòric està carregat de simbolisme, i es mostra un Sant Jordi de pau, i està acompanyat per alguns elements importants per a la nostra ciutat com la indústria, el treball, l’art, la música i les festes.

L’Associació de Sant Jordi, que té en la seua possessió una reproducció, va regalar en el seu moment la maqueta a la família Sanus Sellés, que ara, s’ha entregat al consistori alcoià perquè tota la ciutadania puga gaudir d’ella.

Enrique Luis Sanus Abad, President d’Honor de l’Associació de Sant Jordi, va ser president de la institució des de mitjans dels anys setanta fins a finals dels huitanta.

Font: Redacció./


campusgandiaupv

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *