foradia mediambient

Es presenta el llibre ‘Vicent Micó i Garcia, un rector compromés’

Es faran dos presentacions, una a l’Olleria el dia 27 de maig, i l’altra a Alcoi, el dia 2 de juny

El pròxim divendres 27 de maig a les 19’30 hores, a la Biblioteca Municipal de l’ Olleria; i el dia 2 de juny a les 19h a la Casa de la Cultura d’Alcoi, es presenta el llibre ‘Vicent Micó i Garcia, un rector compromés, del que són autors Pedro Juan Parra i Pep Frasés, i que ha comptat amb la col·laboració, Pepi Alba i Aleixandre Sanfrancisco.  Aquest treballs ha estat editat i publicat per l’ Editorial Reclam d’ Alzira, i conta amb el patrocini dels Ajuntaments de l’ Olleria, Alcoi i Muro d’ Alcoi. A més a més, també amb el de dues entitats culturals de les Comarques Centrals Valencianes: l’ IEVA ( Institut d’ Estudis de la Vall d’ Albaida i el CAEHA (Centre Alcoià d’ Estudis Històrics i Arqueològics).

El llibre tracta de la biografia del rector ollerià. Compren des de 1928 , data del seu naixement fins a 2018, data del seu decés. De família humil de llauradors, durant la dura època de la postguerra franquista, va  haver de compatibilitzar els estudis al Seminari de València amb el treball del camp, ajudant als seus pares. Fou consagrat sacerdot el 29 de juny de 1953 a la Colegiata de Gandia, i després oferí la seua primera missa a la parròquia Santa Maria Magdalena, al seu poble de l’ Olleria. A partir d’ ahi, s’ inicia un llarg periple de servei i de gran compromís amb les comunitats i parròquies on va viure: a Ontinyent, Massalaves, i pobles dels voltants: La Garrofera i Benimuslem, prop d’ Alzira.. Després fou destinat a la parròquia de Santa Rosa a Alcoi, on va estar fins a 1979. Ací acaba la primera part de la biografia; la segona (1979-2018), compren des de la seua estància a Alpatró (La Vall de Gallinera) fins a l’experiència de la Comunitat Cristiana al llogaret de Turballos, pedania de Muro de l’Alcoi i allí li sorprèn la mort. 

Vicent Micó i Garcia, amb totes les seues virtuts i defectes, com qualsevol ésser humà, va viure una vida d’ apostolat cristià, de servei als demés i de compromís social, humà i en defensa de la natura, de la pau, dels Drets Humans, del valencià i i del cristianisme com a vida comunitària. Tot i aixó, el seu posicionament, li va suposar forts enfrontaments amb la jerarquia eclesiàstica, d’una església catòlica, que no acabava d’eixir del nacionalcatolicisme, per a entrar en els postulats del Concili Vatica II. També hagué de suportar els atacs dels poders civils i d’ una part dels seus feligresos.

Font: Pedro Juan Parra./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *