foradia cdturisme

Pedro Juan Parra: “Paco Aura simbolitza la història viva d’Alcoi”

• Representa l’aprenentatge necessari perquè la història de la barbàrie que ha patit Europa durant el segle XX “no s’oblide i no es torne a repetir”. • Cal posar el valor pedagògic que aporta la biografia i experiència de l’alcoià que va viure les conseqüències més crues d’un procés de deshumanització col·lectiu.

Recentment ens ha deixat, a punt de fer els seus 100 anys, l’històric alcoià Paco Aura. Una persona que condensa una llarga i intensa experiència històrica: lluitador durant la Guerra Civil amb el bàndol que defensava la democràcia, perseguit pel franquisme, capturat per l’exèrcit nazi alemany i víctima de les inclemències del camp de concentració nazi de Mauthausen.

Paco Aura simbolitza la història viva d’Alcoi, així ho afirma Pedro Juan Parra, president del Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics. Des del seu punt de vista, representa l’aprenentatge necessari perquè la història de la barbàrie que ha patit Europa durant el segle XX “no s’oblide i no es torne a repetir”.

I en aquest sentit, cal posar el valor pedagògic que aporta la biografia i experiència de l’alcoià que va viure les conseqüències més crues d’un procés de deshumanització col·lectiu. I amb més raó tenint en compte l’actitud i el compromís que Paco Aura va adquirir quant a les noves generacions: “ha dedicat la seua vida a recórrer les classes dels centres educatius de les nostres comarques fent pedagogia”.

Una labor a la qual també ha contribuït la seua família, tal com ens comenta Pedro Juan, per la qual cosa es mostra molt agraït.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *