foradia subscriutegrat

Ciutadans Alcoi: “vam decidir donar-los un vot de confiança en forma d’abstenció”

La regidora de Ciutadans Alcoi, Rosa García, ha estat comentat l'actualitat política de la ciutat, i explicant les propostes que continuarà fent fins a final de legislatura, per a la qual tan sols queda un any

  • Ja han passat tres anys de legislatura, quin és el balanç que fa Ciutadans Alcoi del treball que ha fet el govern local en aquest temps?

Independentment que la legislatura haja estat condicionada per la crisi sanitària, el balanç es resumeix en una nul·la gestió. El que és cert, és que, a aquestes altures de la legislatura, encara no existeix cap resposta al problema de la falta de sòl industrial a Alcoi, i a què la renovació de grans contractes, com el del transport públic, o del servei municipal de l’aigua, encara no estiguen licitats.

  • Acaben de finalitzar les Festes de Moros i Cristians, una data importantíssima que afecta l’economia de la ciutat. Com ha vist Alcoi durant aquests dies?

Veníem de dos anys sense celebració, una cosa que, sobretot el primer any, ens va deixar molt descol·locats, no sols en el que respecta l’economia, que és vital per a molts sectors econòmics, sinó també en la part emocional. Vam poder sentir l’estupor i el cabreig en el 2020, i la tristesa i resignació en l’any 2021. Quan per fi veiem la llum enguany, eixos sentiments ja estaven instal·lats en part de la ciutadania, per la qual cosa, hi ha hagut de tot, des dels que tenien por per estar tots a prop als carrers, fins als que estaven pletòrics.

Pel que fa a l’organització, crec que s’ha de valorar l’esforç de l’Associació de Sant Jordi i de l’Ajuntament, tenint en compte que han sigut unes festes amb una afluència de públic molt gran. Sempre es pot millorar en alguns aspectes com l’organització o la seguretat, però per a ser justos, s’ha fet un bon treball.

  • Fa unes tres setmanes es van aprovar els Pressupostos Municipals per al 2022, i concretament Ciutadans va votar amb l’abstenció. Quin ha sigut el motiu per a donar aquest vot?

A pesar dels dubtes respecte a la viabilitat econòmica d’aquests, en aquest arreplegaven partides que van ser molt positives per a la nostra ciutat, com l’arribada de més de 10 milions d’euros dels Fons Europeus Next Generation; i s’introduïen altres que responien a una sèrie de propostes plantejades per Ciutadans. Per exemple, un increment molt significatiu en la dotació econòmica per augmentar la plantilla, mitjans i infraestructures de la Policia Local, l’estudi per a la creació de la Rotonda de la Font Dolça, que evitaria els problemes de trànsit i seguretat que es generen en aquest punt; i la partida per al museu Camilo Sesto. Tot això, sense oblidar que serà un any en el qual es licite la Rotonda Nord, altra de les nostres reivindicacions que va estar costejada pel govern central. Per aquest motiu, vam decidir donar-los un vot de confiança en forma d’abstenció.

  • Una de les polèmiques que s’estan vivint ara mateix és la reclamació a Aqualia per part de l’Ajuntament de 440.000 euros. Quina és la postura de la seua formació al respecte?

Nosaltres vam votar favorablement a la moció plantejada per la Colla Ecologista La Carrasca- Ecologistes en Acció, que va denunciar l’incompliment de les condicions que l’adjudicatària no cobraria compensació per la gestió de recaptació del cànon de sanejament. Ara estem pendents de si la reclamació feta per l’Ajuntament acaba o no en contenciós, i en eixe cas, serà la justícia la que tinga l’última paraula.

  • La peatonalització ha sigut un dels temes més importants durant aquesta legislatura, com valoraria la gestió d’aquest canvi? En Ciutadans s’està a favor o en contra?

Ciutadans ha sigut l’únic partit polític que s’ha mantingut en el NO a l’aprovació d’aquesta ordenança des del principi, ja que enteníem que era un error i que no funcionaria, com així ha sigut. Per això, continuarem demanant una nova ordenança realment consensuada pels veïns i comerciants, en la qual en cap cas es tanque el trànsit al carrer Sant Nicolau, i que vinga precedida per la creació de les infraestructures indispensables per a fer-la, com la creació de places d’aparcament, o un servei de transport públic que s’adapte a la futura realitat del nostre centre històric.

  • Com ja hem dit anteriorment, els Pressupostos Municipals s’acaben d’aprovar, però queda molt de treball per fer. Quines són les propostes que es llançaran en Ciutadans per a aquest 2022?

Les nostres propostes se centren a solucionar el tema del sòl industrial, que passa per obtenir l’aprovació del PGOU; en treballar una renovació en l’ordenança de peatonalització que siga viable, en continuar reclamant solucions per al nostre hospital, i continuar observant el dia a dia de la ciutat per a detectar els problemes i plantejar solucions.

  • Finalment, un poc d’autocrítica. Què pensa Rosa García que es pot millorar dins del partit, i com a política?

L’autocrítica és un exercici molt bó i indispensable, per la qual cosa procure fer-ho habitualment. Des del primer dia, he intentat fer una política propositiva, que fugira de posar ‘pals a les rodes’, una cosa que em pareix inútil per als ciutadans, encara que poguera donar un resultat electoral. Intente pensar en una política més moderna, entenc aquest concepte com una forma de treball consensuat, menys encotillat, i adaptat a la realitat que es viu a la nostra ciutat, però, com els regidors som servidors públics, l’última paraula la té la ciutadania.

Pel que fa al meu partit, com tots els partits, podria millorar en moltes coses. S’han tingut errors d’estratègia, d’execució i de comunicació, no obstant això, se’ns ha de reconéixer com un partit autònom i centrista, capaç de pactar amb l’esquerra i la dreta, i per la qual cosa, és necessari centrar els discursos i apropar els pols tan oposats com els que es donen en la política actual.

Font: Belén Rivas./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *