foradia subscriutegrat

Nou conveni entre l’Ajuntament d’Alcoi i la Conselleria d’Economia Sostenible

Per a signar aquest acord, el conseller Rafael Climent ha assistit a la nostra ciutat, i ha comentat en què beneficiarà aquest conveni a la ciutat

Durant el matí del 23 de maig, Alcoi va rebre la visita del conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, que va anar a l’Ajuntament de la ciutat a reunir-se amb l’alcalde, Toni Francés, per a signar el conveni de la Llei d’Acceleració d’Inversió en Projectes Prioritaris (LAIP).

Segons ha comentat l’alcalde, aquest acord serà important per a col·laborar entre les dos administracions, i impulsar i fer projectes empresarials que siguen prioritaris, i que puguen implantar-se de forma ràpida a la nostra ciutat. “Som conscients de la necessitat de poder facilitar eixe projecte d’implantació d’empreses. La Comunitat Valenciana és un territori atractiu per a la ubicació d’empreses, perquè som una economia dinàmica i innovadora, amb capacitat d’oferir un dels elements claus, com és el talent, amb una mà d’obra qualificada, amb capacitat d’aportar innovació i de fer les empreses més competitives. És un dels factors claus que tenim al nostre territori, i el que fan especialment atractiu eixe interés d’instal·lar-se a la Comunitat Valenciana, i en especial a Alcoi”.

Rafael Climent, ha sigut l’encarregat d’explicar en què consisteix aquesta Llei d’Acceleració d’Inversió en Projectes Prioritaris, una iniciativa que naix des de l’IVACE. Però a més, ha volgut reivindicar la importància del treball de les administracions: “Soc dels que entén que la confrontació ha de ser una quimera i jugar al partidisme no serveis per a res. A més, si ens adonem, aquesta legislatura ha sigut la de les set plagues. Primer la borrasca Glòria, una pandèmia que ha afectat milers de vides, la pujada dels preus, la manca de matèries primeres, la Guerra d’Ucraïna, i ara la virola del mico, que d’alguna manera ens arribarà. Si no treballem conjuntament, no té sentit això que anomenem política. Com per exemple fent aquest conveni, que serà molt profitós per als alcoians i alcoianes”.

Climent ha recordat que aquest acord està dins de les polítiques que s’estan fent des de la conselleria que ell encapçala, i que lluiten per la reindustrialització del territori: “Eixa aposta per la reindustrialització és fonamental, i hem implementat polítiques que demostren que la reindustrialització és el valor més important que tenim en el territori, perquè genera ocupació estable i de qualitat, i necessitem instruments perquè siga una realitat”. Entre els instruments als quals es refereix el conseller està el Pla de Modernització de les Infraestructures de les Àrees Empresarials, que segons comenta Rafa Climent, està donant els seus fruits; el Pla Estratègic de la Indústria Valenciana, perquè les empreses puguen modernitzar-se; i ara, amb la Llei d’Atracció d’Inversions Prioritaris.

Aquesta llei, segons ha explicat el conseller: “és important perquè marca els criteris en el que poden implementar noves empreses en Alcoi. Moltes empreses volen vindre al territori valencià i ara podem mostrar les possibilitats que té Alcoi”. Entre els criteris que han de complir per a fer una inversió prioritària, és que han de tindre un mínim de 10 treballadors, o que han d’invertir un mínim de 600.000 euros. A més, ha comentat que si de normal costa uns tres anys poder implantar una empresa, s’intentarà que gràcies a aquest conveni el temps siga d’un any i mig. “Això és el que pot guanyar Alcoi amb aquest conveni, que moltes empreses puguen vindre i donar la possibilitat de generar economia sostenible i de futur. Estic devanit que a les nostres comarques hi haja aquest tipus de projecte i cooperar i col·laborar és imprescindible, i més en l’actualitat”, ha conclòs Climent.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *