foradia cdturisme

Climent: “L’objectiu de la legislatura present és baixar del 10% la taxa de l’atur en la Comunitat”

El conseller s'ha reunit amb representants de la CEV, de CCOO-PV i d'UGT-PV per a treballar les línies d'actuació de la Conselleria

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha afirmat que l’objectiu principal de la Conselleria en la legislatura present “és baixar del 10% la taxa de l’atur en la Comunitat i generar ocupació estable i de qualitat“. “L’objectiu primer és l’ocupació i, en aquest sentit, anem a treballar per la no temporalitat i la no precarietat que tenim en molts dels nostres contractes“, ha afegit al respecte.

Climent ha fet aquestes declaracions després de la reunió de treball que ha mantingut junt amb tot l’equip d’alts càrrecs de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball amb representants de la CEV, CCOO-PV i UGT-PV per a establir conjuntament els objectius, projectes i línies de treball de la legislatura.

Han participat el president de la CEV, Salvador Navarro, i el secretari general, Miguel Ángel Javaloyes, per part d’UGT-PV, la secretària d’Acció Sindical, Lola Ruiz, i Marisa Baena de Salut Laboral. CCOO-PV ha estat representada pel secretari general, Arturo León, la secretària de Formació, Ocupació i Atur, Ana María García i la secretària de Política Institucional, Cloti Iborra.

El conseller ha anomenat les qüestions importants que s’han abordat de manera conjunta en aquest encontre com “l‘aposta per la indústria i la implementació al màxim de la reindustrialització de la Comunitat, continuar treballant per l’economia productiva, la descarbonització de la mateixa, l’aposta per la digitalització, el cooperativisme i l’economia social“. Així com l’atracció d’inversions sostenibles amb accions com la Llei d’Atracció d’Inversions Prioritàries i una aposta “molt decidida” pel comerç exterior.

El conseller ha destacat que, des de la Conselleria, es va a continuar treballant conjuntament amb els agents econòmics i socials per a reforçar aquestes dinàmiques de treball i ha assegurat que ells “estan totalment d’acord i que anem a seguir col·laborant”.

Climent ha afirmat també que un dels pilars fonamentals en aquesta legislatura és aprofundir en el “diàleg social”.

Infrafinançament

El titular d’Economia ha realitzat una menció especial a l’infrafinanciació de la Comunitat Valenciana i ha assegurat que actualment “tenim una situació molt complexa” i que “el problema és d’ingressos, no de despeses”. En aquest sentit, ha afirmat que “hem de seguir reivindicant d’una manera molt clara al Govern central, estiga en funcions o no, perquè les persones vivim dia a dia i necessitem respostes contínues per a poder viure el més dignament possible”.

Haurem de seguir reivindicant que ja, d’una vegada per totes, el Govern central treballe el tema del finançament i també de la mutualització del deute de la Comunitat“, ha afegit al respecte. Així ha explicat que hi ha un estudi seriós damunt de la taula fet per tècnics i per especialistes que estan parlant que “des de 2002 fins a aquestos moments si hi haguera hagut un finançament just tindríem més de 26.000 milions d’euros ingressats al nostre territori“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *