foradia pressupostparticipatiualcoi

264.000 persones gaudeixen dels espectacles del Circuit Cultural Valencià

Durant la jornada del dimarts de la Mostra de Teatre d'Alcoi s'han fet públiques les dades referents al 2021

El Circuit Cultural Valencià ha fet públiques les dades referents com a anat l’any 2021. Segons s’ha explicat en l’any passat es van superar els 264.000 espectadors, una xifra que per als gestors, programadors i la Generalitat, és “molt positiva perquè ha estat aconseguida enmig d’una pandèmia farcida de fortes restriccions”, ha assegurat Abel Guarinos, director general de l’Institut Valencià de Cultura de la Generalitat.

Aquestes dades s’han mostrat durant la jornada del dimarts de la Mostra de Teatre d’Alcoi, i segons indica l’informe, la mitjana d’espectadors ha estat en 159 per funció, mentre que la inversió mitjana per espectador ha sigut de 27,27 euros. En total les empreses que componen el Circuit teatral és de 445, i el total de companyies ha sigut de 589.

Pel que fa als espectacles, en total s’han dut a terme 1664, dels quals 917 eren de teatre, 145 de dansa, 117 de circ, 417 de música, 6 de lírica i 62 produccions audiovisuals/cine.

L’idioma també ha sigut un dels punts que s’ha mostrat en aquest informe. El 46,7% dels espectacles que s’han realitzat durant 2021 han sigut en valencià, i el 39,48% en castellà. El 13,82% restant s’ha fet en altres idiomes.

Aquest informe ha estat presentat per Abel Guarinos, i pels membres de la Comissió del Circuit Teatral, que està coordinada per Chus Piqueras. En representació de la comissió també han estat presents Jordi Verdú i Francis López, que ha agraït a les companyies, grups de música, dansa, teatre, circ i audiovisuals, i també als gestors culturals la seua implicació durant el 2021, ja que han estat “lluitant contra corrent programant tot i que la situació no era òptima per les restriccions. Ha estat un any positiu, però, és important recordar que l’espenta dels programadors ha estat determinant”.

Per la seua part, Chus Piqueras, ha recordat que aquestes xifres són les que s’introdueixen en la plataforma en línia, que és una valuosa eina de treball i que recopila dades perquè es puguen interpretar, i ha afirmat que: “eixes dades són excel·lents amb increments molt notables d’espectadors”.

En cada setmana s’han programat 32 esdeveniments culturals fora de les capitals de província, és a dir, en els 92 municipis que formen part del circuit, i que han fet un gran esforç per aconseguir aquestes xifres.
Jordi Verdú ha volgut fer valdre la tasca dels Ajuntaments del País Valencià, i dels seus gestors culturals “que lluitem cada dia també amb pressupostos molt baixos o insuficients i que, tot i això, dissenyen programacions excel·lents. Lluitem per a programar i aconseguir oferir una activitat nombrosa i de qualitat”.

Francis López també ha volgut destacar la bona sintonia que hi ha amb la Generalitat, i concretament amb la nova consellera de Cultura, Raquel Tamarit, i també ha reivindicat la feina dels consistoris, que “és absolutament rellevant perquè assumeixen més del 65% de les despeses dels espectacles, a banda de l’organització”.

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua també està implicada al Circuit amb una important col·laboració, que ha passat dels 40.000 euros dels 2016, als 124.000 que van aportar-se en 2021.

A més de conéixer les dades, el dimarts 24 de maig va tindre també els seus espectacles, encara que per la tempesta l’espectacle ‘Glubs’ s’ha hagut d’ajornar a la jornada de hui dimecres 25 de maig, a les 13:30h al mateix lloc, al Passeig de Cervantes.

A banda, per a hui, també hi ha programats altres set espectacles que són: ‘La Chef Pipa’, ‘Hanle’, ‘Turistas’, ‘Kujira’, ‘Nimbes’, ‘Cigarreras’, i ‘Mestre Tàrrega (Andantino vivace a poc a poc)’, que es podran veure als diferents espais escènics preparats per a aquesta XXXI Mostra de Teatre.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *