foradia subscriutegrat

Gustau Muñoz presenta ‘El temps que vius. Elements per a una crítica del present’

L'editor, assagista, economista i traductor ha publicat aquest assaig que tracta sobre la Guerra d'Ucraïna i sobre altres assumptes d'actualitat

Gustau Muñoz, editor, assagista, economista i traductor, ha publicat un nou treball que parla sobre el conflicte de la Guerra d’Ucraïna, i sobre altres assumptes de l’actualitat. Aquest assaig té com a títol ‘El temps que vius. Elements per a una crítica del present’, de Lletra Impresa Edicions.

En aquest treball, hi ha un recull d’assajos sobre temes de gran actualitat, entre les quals destaquen ‘Tríptic de guerra’, un extens capítol on analitza les arrels d’un conflicte de signe polític i identitari entre la Rússia imperialista i una Ucraïna que lluite per desempallegar-se del domini exercit des de Moscou des de fa segles.

A més, tracta d’altres temes com les paradoxes de l’era digital, l’exacerbació de la globalització, les conseqüències de la pandèmia, la crisi ecològica, la xenofòbia, els moviments migratoris massius, la gran confusió identitària, la pugna entre el decreixement econòmic i la necessitat inherent al capitalisme d’una expansió permanent, l’embranzida de les reivindicacions de les minories de tota classe, la realitat de les potències emergents que pugnen per una revenja històrica, etc.

L’autor d’aquest treball és un dels assagistes més punyents i prestigiosos, i ha estat guardonat recentment amb el Premi Vicent Ventura de la Universitat de València a la trajectòria cívica, democràtica i de compromís amb la cultura i la llengua del País Valencià 2020. A més, ha guanyat altres premis com el de la Crítica dels Escriptors Valencians, en la modalitat d’assaig per l’obra ‘Corrents de fons’, i amb el Premi Memorial Francesc Macià de la Fundació Josep Irla, que distingeixen a persones i entitats que han destacat per la seua acció en favor de la llengua, la cultura o la nació catalanes, 2021.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *