foradia pressupostparticipatiualcoi

Balanç més que positiu de la 31 edició de la Mostra de Teatre d’Alcoi

Tant el director d'aquest esdeveniment, Miquel Santamaria, com el regidor de Cultura, Raül Llopis, han coincidit que, a falta d'algunes dades, la Mostra ha tornat i recuperat la línia que portava abans de la pandèmia

Des del dia 23 al 27 de maig, Alcoi es va convertir en el centre neuràlgic de les arts escèniques gràcies a una nova edició de la Mostra de Teatre, concretament la número 31. Amb 29 companyies, i 32 funcions durant tota aquesta setmana, encara que un dels espectacles va haver-se de cancel·lar per problemes de salut, aquesta ha sigut l’edició amb més espectacles des dels seus inicis.

Per a Miquel Santamaria, director de la Mostra, “Hem tingut una Mostra com esperàvem, i volíem tindre-la. Hem recuperat i tornat a la línia que portàvem abans de la pandèmia. Hem crescut, hem recuperat moltes presències que vam trobar a faltar l’any passat”, a més, Santamaria, ha volgut destacar “el bon ambient de treball que hi ha hagut durant aquests dies”.

El director ha comentat que com sempre, hi han hagut incidències, però que s’han pogut solucionar sense cap problema, com per exemple, l’ajornament d’un dels espectacles de carrer a causa d’una forta tempesta, i ha confessat que, si s’ha de fer alguna crítica, ha sigut a l’acceleració que hi ha hagut amb els horaris: “físicament no s’arribava a tot”.

Així i tot, Miquel Santamaria, està satisfet dels resultats d’aquesta Mostra, i ja ha confirmat que “Hi ha companyies que ja estan rebent ofertes, i, fins i tot, alguna ja està muntant una xicoteta gira en altra autonomia, i això és molt bona notícia perquè és un territori nou per a ells”. A banda, també ha confessat que: “Molta gent està dient-nos que l’any que ve volen tornar, que els ha agradat molt, que la ciutat és molt acollidora i que té uns paratges preciosos. Hi ha gent que vol tornar a visitar Alcoi, sense ser mostra, perquè ha agradat molt i volen conéixer bé la ciutat”.

En aquesta Mostra, una de les novetats ha sigut el nombre de sales, i és que per a aquesta edició s’han utilitzat un total de 9 espais. La valoració respecte a aquest tema, ha sigut bona, ja que com ha comentat Santamaria, gran part de les funcions han tingut una bona acollida, no sols pels programadors, i professionals inscrits (que s’estima que han sigut unes 230/250 persones inscrites), sinó també pel públic en general, que ha acudit a les sales i als espais a l’aire lliure a gaudir de la cultura. “Volem agrair al públic la seua assistència, i inclús demanar disculpes perquè en alguns, per falta d’aforament, no ha pogut anar tota la gent que havien demanat entrades”, ha aclarit el director que també, ha explicat que ha vingut molta gent d’Alcoi i d’altres localitats veïnes cosa que com ha indicat: “ens agrada que vinga gent de la comarca, i que confien en nosaltres, que vinguen a Alcoi a veure teatre, però aquesta setmana de Mostra i sempre”. Durant els pròxims dies, l’organització traurà dades sobre el nombre de gent que ha gaudit d’aquesta Mostra, ja que: “Havíem fet una oferta d’unes 10.000 places entre butaques i aforament a l’aire lliure. Encara hem de sumar i consultar la tiquetera per a fer un càlcul, i també dels espais oberts”. A més a més, ha volgut agrair l’esforç que han fet els tècnics de tots els espais que han acollit actuacions de la Mostra per haver fet un gran treball durant aquesta setmana.

Durant la Mostra no sols es programen espectacles, també hi ha altre tipus d’activitats per als professionals I programadors que acudeixen a aquesta fita i com comenta el director: “Han sigut concorregudes. El sector ha acudit al que els interessava i s’han afegit algunes coses d’última hora d’algun col·lectiu que no havien pogut entrar en el programa, però que s’han fet igualment. També s’han presentat les dades de l’any passat, que són molt bones. Aquestes dades no són de la Mostra, sinó de tot el Circuit Valencià, i no arriben a ser completes, ja que no s’arreplega tot el que es fa, és a dir, que hi ha molt més que s’ha fet”.

El balanç econòmic encara no s’ha pogut fer, però com ha comentat Santamaria: “Estem en el pressupost previst, no esperem sorpreses. Esperem que l’any que ve disposem dels recursos que hem tingut enguany”. A banda, la ciutat també s’ha vist beneficiada econòmicament per aquest esdeveniment, i és que, restaurants i bars de la ciutat, i hotels d’Alcoi i d’altres localitats veïnes, han estat plens de gent que ha acudit a la Mostra, inclús, Miquel Santamaria ha contat que: “La companyia que va haver d’ajornar la seua actuació va haver d’anar a dormir a Múrcia, perquè no hi havia habitació i tornar l’endemà. Era complicat trobar lloc per a dinar en Alcoi, i és important que Alcoi tinga eixa activitat econòmica i cultural”.

Per la seua part, el regidor de Cultura, Raül Llopis, també ha volgut donar la seua opinió sobre com han anat aquests dies de Mostra: “Estem molt contents de com s’ha treballat prèviament, i dels resultats que ha donat. És la Mostra que preteníem fer l’any anterior”.

Respecte a la repercussió que té aquest esdeveniment a la ciutat, el regidor ha indicat que: “Una fita així transforma la ciutat. S’ha vist als bars, restaurants, hotels i comerç. La Mostra conviu amb l’activitat de la ciutat, que continua tenint el seu dia a dia, però veus a gent que va d’un lloc a un altre per a consumir cultura”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *