foradia mediambient

Gandia commemora el Dia Nacional de la Llengua de Signes

Les activitats, que tenen com a objectiu la integració de les persones sordes, se celebraran el dimarts 14 de juny

La regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, acompanyada pel president de l’Associació de Persones Sordes de Gandia (APERSORGA), José Juan Signes, ha presentat la programació per a commemorar el Dia Nacional de la Llengua de Signes, que serà el dia 14 de juny.

Gil ha comentat que: “Hem de continuar treballant entre totes i tots per millorar els serveis i les necessitats d’aquestes persones amb l’objectiu de facilitar el seu accés a la informació en igualtat de condicions”.

Les activitats començaran a les 10h al Passeig Germanies, a l’altura de la Casa de la Cultura, amb un estand informatiu, on s’entregaran polseres, adhesius i altres accessoris a tots els presents fins a les 11:30h. Després es llegirà un manifest reivindicatiu a la Plaça Major, i finalment, a les 21h, s’il·luminarà la façana de l’ajuntament de color turquesa, color que identifica a les persones sordes.

A més, s’ha anunciat que pròximament es realitzarà un curs de formació llenguatge de signes que estarà orientat al personal del consistori per a poder millorar la comunicació amb les persones amb problemes auditius. Signes per la seua part ha apuntat que: “Es tracta d’un idioma cultural tan vàlid com qualsevol altre per a transmetre idees i construir ciutadania”.

L’Ajuntament ha col·laborat de forma activa durant tot l’any amb l’associació, amb diferents accions, com per exemple, amb la instal·lació del Canal Svisual de Comunicació per a les persones sordes usuàries de llenguatge de signes. Aquesta eina es troba a les dependències del consistori i gràcies a ella, els dimecres pot acudir la gent que ho necessite a portar a terme gestions administratives pertinents, d’igual manera que ho fa la resta de la població.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *