foradia subscriutegrat

Els bombers de Gandia campions d’Espanya a l’Encontre Nacional de Rescats en Accients de Trànsit

Aquesta concentració de bombers s'ha celebrat entre els dies 8 al 10 de juny a Lanzarote i l'equip de la capital de la Safor, ha aconseguit el passe directe al mundial de Luxemburg

L’equip del parc de Gandia s’ha erigit com a Campió d’Espanya a l’Encontre Nacional de Rescats en Accidents de Trànsit, que s’ha celebrat entre els dies 8 i 10 de juny a Lanzarote. En total s’han guanyat sis guardons, inclosa la màxima puntuació a la classificació general, cosa que els ha donat tindre un passe directe al pròxim mundial de Luxemburg.

Aquesta ha sigut la setzena edició d’aquest encontre, promogut per l’Associació Professional de Rescat en Accidents de Trànsit, i ha comptat amb el suport d’institucions locals, com el Cabildo de Lanzarote, i el Consorci de Seguretat i Emergències de Lanzarote. L’objectiu d’aquest tipus d’esdeveniments és el perfeccionament continu en tècniques de rescat en accidents i la minimització dels efectes sobre les víctimes.

En aquesta edició, el Consorci de Bombers Valencià ha estat representat per dos equips, el d’Alzira i el de Gandia, que finalment ha sigut el que ha aconseguit el triomf, entre uns vint equips de tota Espanya i l’estranger, i tots ells van enfrontar-se a proves a la zona de maniobres, amb intervencions minuciosament analitzades pels avaluadors de l’encontre, on es valorava la rapidesa, i la seguretat de les suposades víctimes d’un accident.

L’equip de Gandia ha quedat primer a la general, i també ha assolit el primer lloc a les categories de comandament, sanitari, maniobra estàndard, maniobra ràpida i segon classificat a equip tècnic. Sis guardons que reconeixen l’excel·lent actuació de l’equip al llarg de tot l’encontre. L’equip de Gandia ha estat conformat per Vicente Antonio Sala (comandament), Jose Ignacio Prósper, Alberto Pallás, Sergio Gascó, Javier Alonso i Pedro Barranco (sanitari). El cap de l’expedició del Consorci, tant de l’equip de Gandia com del d’Alzira, ha sigut l’oficial Jorge Sánchez.

El Consorci de Bombers de València és referent en matèria d’excarceracions i rescats en accidents, i du a terme una intensa activitat en aquest aspecte al llarg de tot l’any a través del COMENEX del Consorci, el Comité Intern d’Encontres d’Excarceració. L’equip de Gandia, a més a més, ja ha sigut algunes vegades campió d’Espanya i ha sigut subcampió al mundial de Sud-àfrica de 2018. El pròxim repte, el Mundial de Luxemburg, l’anomenat World Rescue Challenge, que es durà a terme enguany del 7 a l’11 de setembre.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *