Art urbà i reivindicatiu a Gandia per recuperar espais degradats
• Gandia està duent a terme el ‘Serpis Urban Art Project’, una iniciativa pionera per recuperar zones degradades mitjançant l’art urbà i amb temàtiques inclusives • L’artista italiana, Violetta Carpino, ha sigut l’autora de la tercera obra, en aquest cas, sobre la violència masclista
Gandia està duent a terme el ‘Serpis Urban Art Project’, una iniciativa pionera per recuperar zones degradades mitjançant l’art urbà i amb temàtiques inclusives que tenen a veure amb reivindicacions socials, mediambientals, de comerç just, etc.
A través d’aquest projecte s’intervé a espais públics, però també privats. A més, s’involucrarà el veïnat, el qual participa en diferents activitats paral·leles que es programen al voltant de l’actuació.
La primera de les actuacions s’hi va realitzar a finals d’octubre passat baix de la passarel·la del riu Serpis, molt prop molt del mural d’Ausiàs March, coincidint amb la celebració del RRRR! Festival d’Art i Reciclatge 2017. El seu títol és: ‘VIDA’.
El segon dels murals es pot visitar al Raval, en l’apertura històrica entre la plaça Tirant i el carrer de Baix i està dedicat a les persones refugiades com a conseqüència de les guerres, misèria econòmica o altres qüestions. També vol homenatjar les persones refugiades que han vingut a Gandia gràcies al projecte de col·laboració amb Creu Roja i al moviment Refugiats Benvinguts Gandia. L’autor és Ángel Xolaca i el títol: ‘Gandia, ciutat en pau’.
L’artista italiana, Violetta Carpino, ha sigut l’autora de la tercera obra (la que es pot veure a la imatge), en aquest cas sobre la violència masclista. Aquesta pintora començà amb l’art als quadres, per acabar pintant murals que desprenen un sentiment de lluita de la dona. Unes obres que es caracteritzen pel nu de les seues protagonistes.
Els promotors de la iniciativa, l’Associació Cultural Wall Art Tittude, amb molts anys d’experiència en el camp de l’art urbà com a promotors de festivals internacionals a Alcoi, Muro, Castelló… la participació al Festival Pixaví, etc., han fet una crida als artistes locals per tal que siguen ells els qui proposen i executen les actuacions, d’acord a una temàtica concreta.
Comenta i participa-hi