foradia subscriutegrat

Caixa Ontinyent continua amb l’educació financera

A través de la seua obra social, l'entitat financera s'ha subscrit en un conveni amb la Fundació de bancs i caixes d'estalvi (Funcas), per a desenvolupar accions formatives que aniran dirigides especialment als més majors

L’Obra Social de Caixa Ontinyent i Funcas, han signat un conveni per a impulsar accions d’educació financera, que desenvolupa a través de la Fundació Caixa Ontinyent, que aniran dirigides especialment als més majors. L’objectiu d’aquestes activitats és fer més fàcil a aquest grup de gent la gestió de la seua economia diària.

En 2016 va nàixer el programa d’educació financera de l’Obra Social de Caixa Ontinyent, i des d’eixe moment s’han promogut accions molt diverses per a tota classe de públic, inclosos els més majors, per als quals s’han impulsat programes específics de formació en eines d’accés a comptes d’utilització de mitjans de pagament i digitals, i de prevenció de fraus, entre altres.

El conveni ha sigut signat pel Director General de Funcas, Carlos Ocaña, i pel President de Caixa Ontinyent, José Pla.

A més d’aquestes accions dirigides a la població més major, també està l’App interactiva ‘Els contes de Dino’, amb la qual els més menuts poden llegir, escoltar i jugar amb cinc contes sobre educació financera. També s’ha dut a terme un concurs escolar sobre coneixements financers entre alumnat de 4t d’ESO, i s’ha posat en marxa una nova web amb informació, activitats, notícies, material educatiu o vídeos.

El professorat també s’està formant a través dels CEFIRE de Xàtiva i Xest, i s’han fet tallers per a centres educatius amb temàtiques diverses com a mitjans de pagament, jocs d’atzar i apostes, compres segures online, mètodes de finançament, sistema financer espanyol, emprenedoria o com millorar la ciberseguretat.

Aquest és un programa innovador que facilita l’accés i l’aprenentatge, amb una àmplia varietat de temes relacionats amb les finances, i que contempla una digitalització que permet que la formació i la informació siguen accessibles per a totes les persones. Des de que es va posar en marxa, 80.050 persones han utilitzat aquest servei.

El President de Caixa Ontinyent, José Pla, ha destacat que “l’educació financera és cada vegada més necessària en la nostra societat, tant per als joves, incorporant-se al seu procés formatiu per a ampliar els seus coneixements, com per als majors, més vulnerables i immersos en un entorn de transformació digital i de mitjans de pagament que avança a grans passos”. Afegint que “precisament eixa és la labor de la nostra obra social, revertir a la societat els nostres beneficis en accions que milloren la seua qualitat de vida actual i de futur”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *