foradia subscriutegrat

Més prop de tindre el Museu Camilo Sesto

L'Ajuntament d'Alcoi ha anunciat que ixen a concurs les obres per a rehabilitar l'edifici on estarà ubicat el museu dedicat al cantant alcoià, que s'espera que es puga inaugurar en el segon semestre de 2023

Segons ha anunciat l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés: “Les obres del museu del nostre artista més internacional, qui ha portat el nom d’Alcoi per tot el món, estaran en Marxa en l’últim trimestre d’enguany, i al llarg de 2023, el Museu Camilo Sesto tindrà les seues portes obertes. Amb això, la nostra ciutat retrà un homenatge permanent a l’ambaixador més universal que ha tingut Alcoi, i serà punt de trobada dels milions de seguidors que té l’artista”.

Aquest anunci ha vingut just després que s’haja aprovat el projecte per a la rehabilitació de l’edifici en el qual estarà el museu, a El Camí 44, així com el concurs per a l’execució de les obres necessàries.

La Junta de Govern, va ratificar tots els tràmits i el termini per a la presentació d’ofertes, que finalitzarà el dia 12 de juliol a les 12h. Una vegada es resolga la licitació, l’execució de les obres no superarà els nou mesos, i el pressupost màxim per elles serà de 187.794 euros (IVA inclòs). És a dir, que s’espera que en l’últim trimestre d’enguany ja puguen estar en marxa aquestes obres perquè el Museu Camilo Sesto siga una realitat al segon semestre de 2023.

“Vam tindre ocasió de parlar amb Camilo sobre el museu que anava a dedicar-li la ciutat, que recolliria la seua trajectòria personal i artística. Ara, estem cada vegada més prop que siga una realitat aquesta peça tan important per a difondre el nom de la ciutat d’Alcoi unit a la figura d’aquest extraordinari alcoià i artista”, ha recordat Francés.

Amb les obres es rehabilitarà i millorarà l’edifici, i s’actuarà en qüestions com la seua consolidació i la millora de l’accessibilitat, com també es resoldran els problemes de salubritat en la coberta, o en l’estabilitat dels elements estructurals existents.

A banda, també s’està treballant el projecte museístic, és a dir, el contingut d’aquest museu. Alcoi ha rebut el llegat de l’artista, que passarà a formar part d’aquest museu, d’unes 800 peces, que han anat augmentant en rebre diferents donacions posteriors, la qual cosa indica que hi haurà un considerable contingut en aquest museu, que serà lloc de trobada dels milions de seguidors de Camilo que estan repartits per tot el món.

Aquest serà un gran projecte que farà homenatge a Camilo Sesto, Fill Predilecte i Medalla d’Or d’Alcoi, i perpetuarà la seua presència a la ciutat, i permetrà la recuperació d’un edifici patrimonial, que va construir-se en 1880.

Pel que fa a l’edifici, durant anys va acollir l’antic asil, i actualment, una de les seues parts, està ubicada la sala d’exposicions de La Capella. Als dos espais restants estarà una futura pinacoteca i el museu de l’artista.

La ubicació del museu permetrà poder visitar dos enclavaments molt pròxims dins de la ruta per escenari de la ciutat que formen part de la vida de Camilo Sesto, com el col·legi Salesià Sant Vicent Ferrer, i el parc de la Glorieta, on va començar a cantar. A més, està de camí al cementeri, lloc on descansa, i on es construirà un mausoleu, en una parcel·la cedida per l’Ajuntament d’Alcoi.

Raül Llopis, regidor de Cultura, ha comentat que: “Són moltes les persones, de diferents parts del món, que contacten amb l’Ajuntament mostrant el seu interés per vindre a la nostra ciutat, atretes pel que representa Camilo Sesto. Amb el seu museu, comptarem amb una extraordinària atracció turística unida a l’alcoià més universal”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *