foradia becasivace

Veïns i veïnes del casc antic de Cocentaina denuncien l’estat del barri

Per tal de demanar solucions urgents, s'ha creat la Plataforma de veïns i veïnes del Casc Antic, que compta amb el suport de l'Associació de Veïns i Veïnes de Cocentaina

Des del veïnat del nucli antic de Cocentaina estan demanant solucions per a millorar el seu barri. Segons comenten els afectats: “La deixadesa, la brutícia, la inseguretat ciutadana, les ocupacions i els robatoris s’ha apoderat del centre. Ens trobem amb uns barris històrics que s’han llançat a perdre per la falta de solucions reals al problema existent”.

Per a reivindicar l’estat del barri, s’ha creat la Plataforma de veïns i veïnes del Casc Antic, que compta amb el suport de l’Associació de veïns i veïnes de Cocentaina.

El veïnat argumenta que: “el centre del poble destaca per la seua importància i rellevància per a totes les persones que vivim ací on ningú ens imaginaríem una Cocentaina sense el Palau Comtal, l’església de Santa Maria, o l’antiga muralla de la població. Aquests béns de rellevància local estan situats al costat de béns immobles que estan, en molts casos, en estat de ruïna o a punt de ser declarats en ruïna. Hi ha veïns i veïnes que estan vivint al costat de cases que estar per a tombar i en estat d’abandó total, un fet que denigra aquests barris i els converteix en un focus de problemes de seguretat”.

La plataforma indica que no estan posant solucions ni a curt ni a llarg termini, i per això volen “impulsar un projecte seriós, concret i realista perquè Cocentaina torne a tindre un barri antic on voler anar a viure, que siga un pol d’atracció perquè la gent tinga ganes d’anar a viure allí”.

A més a més, també volen conscienciar a la població sobre que aquest és un “greu problema”, i conviden a tota la ciutadania a participar i a “sumar esforços des de les distintes convocatòries dutes a terme perquè Cocentaina sense el seu centre no és Cocentaina, i en això volem treballar”.

Font: Redacció./


campusgandiaupv

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *