foradia subscriutegrat

Alcoi obté els millors resultats a les dades d’atur des del 2008

La taxa d'ocupació actualment és més baixa que abans de la pandèmia, i des del Govern municipal asseguren que continuaran treballant perquè les dades continuen baixant

Alcoi ha registrat als últims sis mesos les millors dades d’atur des de l’any 2008, és a dir, des de fa 14 anys, abans que esclatara la bambolla immobiliària. Des del Partit Socialista d’Alcoi a més assenyalen que a l’última legislatura del Partit Popular a Alcoi, l’atur va créixer un 117%, passant de 3.440 persones desocupades en maig de 2007, a 7.251 en maig de 2011.

Eixe creixement de l’atur descontrolat, segons comenten els socialistes, “va poder començar a revertir-se a partir de l’any 2013 i des de llavors, el descens de l’atur ha sigut una constant, millorant gradualment les xifres fins a arribar a principis de 2020 amb 5.093 aturats”.

És cert que va tornar a produir-se un repunt amb l’inici de l’Estat d’Alarma en 2020, però a partir d’abril de 2021, la situació va tornar a millorar, i és que des de desembre de 2021, Alcoi ha presentat uns nivells de desocupació millors que abans de la pandèmia.

Segons les dades que ha oferit el Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Labora), el mes amb millors registres a la ciutat va ser gener de 2022, amb 4.549 persones parades, mentre que en l’últim informe que s’ha dut a terme, al mes de maig, el nombre de persones sense treball és de 4.698.

Toni Francés, alcalde d’Alcoi ha comentat que: “les dades ens mostren dues maneres molt diferents de gestionar una crisi. L’absència absoluta de mesures per part del Partit Popular, que governava a Alcoi i a la Comunitat Valenciana durant els quatre primers anys de la crisi immobiliària, va complicar molt la regeneració del mercat laboral. Malgrat això, l’esforç realitzat pel PSOE, tant des del Govern d’Espanya, com des de la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament d’Alcoi, ens ha permés recuperar l’ocupació que va destruir tant la burxada de la bambolla immobiliària en 2008, com la crisi provocada pel coronavirus, més recentment”.

L’alcalde també ha volgut recordar que des de l’inici de l’Estat d’Alarma s’han generat diferents programades d’ajuda per a minimitzar l’impacte econòmic i social de la Covid-19, i ha destinat entre el 2020 i el 2021, més de cinc milions d’euros en ajudes, combinant fons propis com ajudes procedents de les administracions provincial, autonòmica i estatal.

“La nostra prioritat és continuar creant ocupació i continuar ajudant a les famílies, als autònoms i a les empreses alcoianes. Continuarem fent costat al turisme, i al comerç, reforçant el nostre teixit industrial o impulsant projectes com el parc tecnològic de Rodes, que convertiran la ciutat i el territori en un referent de la nova economia”, ha comentat Francés.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *