foradia subscriutegrat

Toni Francés, portaveu en la Diputació, i Manolo Gomicia, nou Director General de Formació Professional

Gomicia compta amb una trajectòria professional de més de 30 anys vinculada al món educatiu i, directament, a la Formació Professional · L’elecció de Toni Francés com a portaveu de la Diputació donarà més representativitat al territori

Toni Francés s’ha convertit en l’actual portaveu del grup socialista de la Diputació d’Alacant i Manolo Gomicia ha estat nomenat Director General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, pel Consell, dins dels càrrecs que faltaven per designar del nou executiu autonòmic. La Direcció General de Formació Professional està dintre de l’organigrama de la Conselleria d’Educació.

El secretari general dels socialistes alcoians, Jordi Martínez, destaca la gran notícia que suposa que l’actual alcalde socialista, Toni Francés, haja sigut designat portaveu del PSPV-PSOE a la Diputació d’Alacant: “Els socialistes d’Alcoi i comarca estem d’enhorabona (…) Amb ell, els socialistes d’aquest territori tenim un representant que estic segur defensarà els interessos de totes i tots (…) Però els socialistes d’Alacant també guanyem, sens dubte, un gran portaveu, municipalista, amb molta experiència de gestió i visió política, una gran capacitat de treball i sempre dispost al diàleg i l’acord”.

Pel que respecta a Gomicia, la trajectòria de més de tres dècades en el món educatiu, primer com a professor, i després com director durant 19 anys de l’IES Cotes Baixes, centre referent en Formació Professional en Espanya, es complementa amb el seu compromís polític. Gomicia va ser assessor durant tres anys en el Ministeri d’Educació, en l’etapa de Ángel Gabilondo, i després ha treballat els últims 8 anys a Alcoi, com regidor de Formació, Empresa i Innovació, a banda, també, de tindre les delegacions d’Innovació, territori i ciutat intel·ligent i, en la legislatura 2011-2015, la d’educació. En la seua etapa municipal, va vincular la formació professional amb el món empresarial i la universitat, apostant per la mobilitat europea d’alumnes i docents de l’FP a través de la Xarxa FP, i per l’aposta de les noves tecnologies com a àmbit de futur.

Cal destacar també que en paraules del president, Ximo Puig, aquesta legislatura ha de ser la legislatura de la Formació Professional. Puig va anunciar a l’abril la seua intenció de crear 10.000 noves places de Formació Professional així com potenciar l’Erasmus de l’FP, un projecte en què Alcoi és referent, ja que forma part de la xarxa FP des de fa més de 6 anys i s’ha convertit en una de les ciutats europees que més alumnes rep.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *