foradia elgrat

Pego recicla un 68% més d’envasos lleugers que fa cinc anys

Sols en l'any 2021 es van reciclar un total de 151.060 quilos, mentre que fa cinc anys sols es van arreplegar 89.700 quilos

La localitat de Pego està mostrant la seua preocupació pel medi ambient, i així s’ha demostrat als registres de reciclatge d’envasos lleugers i paper-cartó de l’últim lustre que recull Ecoembes, l’organització sense ànim de lucre que cuida el medi ambient amb el reciclatge i l’ecodisseny dels envasos domèstics lleugers a Espanya. Pel que fa als envasos lleugers, s’ha augmentat quasi un 69% el reciclatge. En l’any 2017 es van arreplegar 89.700 quilos, metre que cinc anys després, la quantitat va augmentar als 151.060 quilos.

Durant aquest període de temps, també va pujar el nombre de contenidors al municipi, ja que s’han passat de tindre 54 al 2017, a 91 en l’actualitat.

Pel que fa al paper-cartó, la millora és inferior, però també és notable, perquè s’ha incrementat el reciclatge d’aquest material en un 40,36% als últims cinc anys, i és que, en 2017 en Pego es van reciclar un total de 117.230 quilos de paper-cartó, i l’any passat la xifra va arribar fins als 164.140 quilos. Aquest increment també es deu a l’augment de contenidors, que s’ha passat dels 59 en 2017 als 92 en 2021.

La mitjana de reciclatge en el municipi de La Marina supera a la de la resta del País Valencià, ja que, en envasos lleugers l’aportació de cada pegolí i pegolina en 2021 va ser de 14,91 quilos, mentre que en la resta de la Comunitat ha sigut de 14; i en paper-cartó, la mitjana en Pego és de 16,20 quilos per veí i o veïna, mentre que a la resta del territori la mitjana és de 16 quilos per habitant.

Encara que milloren els registres, des de l’Ajuntament de Pego continuen treballant per potenciar el reciclatge i continuar millorant aquestes xifres als pròxims anys. Per això, Ricardo Sendra, regidor de Residus Urbans, i la tècnica del departament, Anna Pont, van rebre la visita de la representant d’Ecoembes, Sonia Poveda Càceres. En aquest encontre l’organització va explicar a l’edil el Pla d’Acció d’Envasos, que han posat en marxa des de la Generalitat Valenciana, i aquesta entitat. Aquest Pla compta amb diverses línies de treball per les quals Pego apostarà en els pròxims mesos. Entre aquestes actuacions destaca, que es continue augmentant el nombre de contenidors per a facilitat l’acció del reciclatge.

Sendra ha agraït a Ecoembes la seua col·laboració i ha valorat “els esforços dels pegolins i pegolines per millorar cada dia els registres de reciclatge. Aquest és el camí a seguir, perquè només d’aquesta manera aconseguim cuidar el nostre medi ambient i donar un futur al nostre planeta”.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *