foradia pressupostparticipatiualcoi

La XXIII edició de les Nits al Castell de Xàtiva se celebrarà al mes de juliol

Durant aquest festival de música actuaran artistes com Depredro, Dulce Pontes, Víctor Manuel, El Brujo i Pep Botifarra entre d'altres

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, i la regidora de Turisme, Raquel Caballero, han presentat el cartell definitiu per a la XXIII edició del Festival Nits al Castell, que se celebrarà durant el mes de juliol a la fortalesa xativina. Aquest cartell ha sigut creat per Elena Ortolà.

La regidora ha destacat que: “Durant el mes de gener ja es van donar, a la Fira Internacional de Turisme de Madrid, les principals pinzellades del que serà la present edició, amb Víctor Manuel, Depredro, Sandra Monfort, i Pep Gimeno Botifarra, però ara, per fi, podem anunciar el cartell definitiu amb dos actuacions més que completen el cartell en un any tan especial com aquest, en el qual celebrem el mil·lenari de l’obra ‘El Collar de la Coloma'”.

Entre les principals novetats d’aquesta edició destaca l’espectacle ‘Mester de Algarabía. El collar de la paloma: histpria de ayer y de siempre’, que estarà a càrrec de Rafael Álvarez ‘El Brujo’, i que se celebrarà el divendres 8 de juliol. Aquest acte serà l’encarregat d’inaugurar l’edició. L’altra novetat és el concert de Dulce Pontes, que ja formava part del cartell del 2020, però que no va poder celebrar-se per la pandèmia, i ara, està previst que actue el 16 de juliol d’enguany. En aquesta ocasió la portuguesa, amb més de 30 anys de trajectòria, actuarà en solitari.

Pel que fa a la resta d’actuacions, el dissabte 9 de juliol serà el torn de Víctor Manuel, amb el tour del seu 75º aniversari, i tots els seus èxits. El concert de Depedro i Sandra Monfort, està previst per al dissabte 23 de juliol.

Pep Gimeno Botifarra tancarà aquesta edició amb un espectacle que du com a nom ‘El collar de la mediterrània’ que se celebrarà el dissabte 30 de juliol. En aquest concert participaran músics de diferents procedències que tenen com a nexe comú el Mediterrani, i que comptarà amb la participació d’artistes com Ahmed Touzani, Fraskito o Vangelis.

“Per fi tornen les Nits al Castell després de no poder dur-les a terme en 2020 i 2021, i ho fan amb més força que mai, amb un total de cinc actuacions i amb la ferma voluntat que siga un certamen de dinamització turística de Xàtiva. Per a la nostra ciutat és important que en el mes de juliol hi haja activitats culturals de màxim nivell i aquest certamen està plenament consolidat com una de les fites més importants de l’estiu a les nostres comarques”, ha assenyalat Cerdà.

A més, l’alcalde ha destacat que: “Aquest any hem volgut aprofitar per a aquest festival la celebració d’un fet històric per a la nostra ciutat com és el mil·lenari de la publicació de ‘El Collar de la Coloma’, per això els espectacles de la inauguració de la cloenda estan vinculats a aquesta efemèride”.

Els concerts començaran a les 23h i des de l’Ajuntament es donarà servei d’un autobús llançadora des de la plaça de l’Espanyoleto, amb eixides des de les 20:45h fins a les 22:14, hora de l’última pujada. Les entrades tindran un preu de 20 euros per a cadascun dels concerts, i es podran adquirir a partir del dimarts 7 de juny a les 12h a través de la web de l’Oficina de Turisme, o acudint presencialment a aquesta oficina.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *