foradia subscriutegrat

El pont de desembre iniciarà el Nadal xativí

El dia 5 de desembre s'inaugurarà el Betlem i la resta d'activitats, entre les quals està l'exposició de playmobils, un Mercat de Nadal, i un reclam fotogràfic

La Regidoria de Cultura Festiva ha presentat com serà la programació per a aquest Nadal. Entre les principals novetats que ha destacat Maria Beltrán ha estat que s’avança la inauguració del Betlem monumental i una gran exposició de playmobils que s’ubicarà a l’exconvent de Sant Domènc. “El Nadal a Xàtiva arriba més prompte que mai en aquest 2023. Si visiteu qualsevol ciutat amb un atractiu turístic important com és el cas de Xàtiva, podreu observar que el Nadal comença ja al pont de desembre. Des de l’Ajuntament de Xàtiva hem decidit que havíem de fer aquest pas per continuar impulsant el turisme a la ciutat i per augmentar el flux de visitants durant aquestes dates”, ha explicat la regidora.

El dimarts 5 de desembre, a les 18h, se celebrarà l’acte d’inauguració del Betlem monumental de Xàtiva, que és el més gran de tota Espanya a mida natural. A més a més, aquesta mateixa vesprada, des de la plaça del Mercat, hi haurà una cavalcada amb batucada i animacions, que donarà pas a la inauguració.

Un dels altres atractius del Nadal, també començarà el dia 5, i serà l’obertura d’una exposició de playmobils que s’ubicarà a l’espai cultural de Sant Domènec fins al 10 de gener, i que es podrà veure a la ciutat per primera vegada. Es tracta d’una col·lecció provada que ja ha estat exposada a altres ajuntaments i entitats, i que comptarà amb més de 100 metres quadrats d’exposició, destacant una mostra principalment amb temàtica medieval, però que també tindrà diorames com a decoració, clics més grans i algun fotoreclam.

Coincidint amb totes aquestes activitats, el dia 5 també serà el dia en el qual es realitzarà l’encesa de llums. “S’ha adquirit un kit de 3 panells de sis metres i mig per dos d’alt amb els quals es podrà dissenyar i controlar tot el contingut que volem posar a través d’una aplicació mòbil. La idea és anar adquirint cada any més panells per a anar completant tota la façana de la casa de la ciutat. Aquests panells no sols els podrem emprar en Nadal, sinó que també podrem disposar d’ells en altres dates importants per a la ciutat com la Fira d’Agost o les falles”, conta la regidora.

També, a la Glorieta José Espejo, es col·locarà un altre dels reclams d’aquestes festes: un decorat lluminós amb el ren Rodolf, on els més menuts, i no tan menuts, podran asseure’s per a fer-se fotos. En aquesta mateixa ubicació estarà el Mercat de Nadal organitzat per l’associació Adexa, amb la col·laboració de l’Ajuntament, on hi haurà 15 casetes de fusta on s’oferiran productes d’alimentació, bijuteria artesanal, articles de decoració, complements i articles nadalencs. Per a completar aquest pla nadalenc, hi haurà food trucks per a poder menjar, i es realitzarà un sorteig de 1.000 euros que podran utilitzar-se al comerç local. El Mercat es podrà visitar fins al 30 de desembre.

Beltrán ha aprofitat per a destacar altres cites com l’exposició privada al poblat nadalenc, i una “parenoelada” motera solidària organitzada pel Club Moto Ruta per al dia 23 de desembre, on es farà un recorregut per tota la ciutat i també per les pedanies de Xàtiva.

Finalment, l’últim dia de l’any Xàtiva recuperarà la tradicional visita de l’Home dels Nassos.

“Com cada any comptarem també amb l’escenari situat a les portes de l’Ajuntament perquè diferents associacions puguen fer ús d’ell i on es faran concerts, actuacions i audicions”, ha explicat la regidora, que també ha comentat que en la programació també s’han inclòs les activitats preparades per les altres regidories, com podria ser la carrera de Sant Silvestre que se celebrarà el dia 28 de desembre.

Per a començar el 2024, Xàtiva compta ja amb una programació d’esdeveniments, com podria ser el mercat medieval que podrà visitar-se des del dia 2 al 6 de gener a la plaça del Mercat i els carrers del voltant.

I pel que fa a l’esperada visita dels Reis d’Orient, els dies 3 i 4 de gener es comptarà amb la visita dels emissaris reials a l’Albereda Jaume I, per a calfar motors al dia 5 de gener, on els carrers s’ompliran de màgia gràcies a Melcior, Gaspar i Baltasar. Com a novetat, cal destacar que enguany els Reis d’Orient aniran acompanyats de superherois i superheroïnes.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *