foradia pressupostparticipatiualcoi

L’Associació de Sant Jordi tanca el centenari de l’Església de Sant Jordi amb la Càpsula del Temps

El 23 de novembre de 1913 ja es va enterrar als fonaments de l'església una caixa de plom, i ara fins al dia 15 de juliol els interessats podran donar detalls per a una nova càpsula

L’Associació de Sant Jordi ha estat celebrant durant aquest any el centenari de la reedificació de l’església de Sant Jordi, i ho ha fet amb diferents actes i activitats en els quals ha pogut participar la ciutadania. Un d’ells va ser la projecció de la història d’Alcoi a la façana de l’església, o quan es va fer l’activitat ‘Un selfie amb Sant Jordi’ amb el temple darrere.

Ara, per a finalitzar aquesta commemoració, des de l’Associació de Sant Jordi conviden a la ciutadania a què participe en la Càpsula del Temps.

En l’any 1913, ja es va enterrar a l’església de Sant Jordi, un prisma amb una caixa de plom, i segons indica l’acta d’eixe dia, dins d’aquesta caixa hi ha diferents objectes com un pergamí, dos medalles, fotos del patró, una crida als alcoians i alcoianes a la festa, unes monedes, i exemplars de periòdics d’eixos dies.

Des de l’actual Junta Directiva de l’Associació, ha volgut repetir aquest acte, i que el poble tinga l’oportunitat d’aportar algun objecte material o virtual per a incorporar-ho a una nova càpsula del temps que s’enterrarà en un determinat espai de l’edifici. L’objectiu és deixar constància que, després de 100 anys de reedificar l’església, es continua venerant a Sant Jordi.

Fins al dia 15 de juliol es podrà entregar a les oficines del Casal qualsevol objecte que els alcoians i alcoianes vulguen deixar a la càpsula del temps.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *