foradia subscriutegrat

Gandia ensenya a la ciutadania i turistes el seu patrimoni amb visites guiades

Es podran visitar espais com la Cova del Parpalló, el Morabit, el Castell de Bairén, o el Museu Arqueològic i els Centres d'Interpretació

Per a aquest estiu des de la regidoria de Patrimoni Històric, Artístic i Cultural, han volgut preparat una oferta d’oci cultural perquè tant els veïns i veïnes de Gandia, com els i les turistes que visitaran la localitat durant aquesta temporada puguen gaudir del patrimoni. Entre els espais que es podran visitar podem trobar la Cova del Parpalló, el Morabit, o el Castell de Bairén, a més del Museu Arqueològic de Gandia, i els centres d’Interpretació d’Aula Natura de la Marjal i del Parpalló-Borrell. Alicia Izquierdo, regidora d’aquesta àrea, ha explicat que aquesta “no és una campanya nova, sinó que incrementem i canvien alguns horaris”.

Tots els diumenges a les 10h es durà a terme la visita guiada a la Cova del Parpalló, i en aquest mateix horari, l’últim diumenge de cada mes es podrà acudir al Morabit de Marxuquera. A les vesprades dels divendres i dissabtes, a les 19h, es realitzaran excursions a la Cova del Parpalló I al Castell de Bairén.

Izquierdo ha comentat que: “cada any estem veient que s’incrementa la petició per a visitar el patrimoni de la ciutat. Ha sigut molt d’esforç que hem fet en inversió i restauració d’aquests béns”, i és que l’any passat es van dur a terme algunes actuacions per a museïtzar algunes de les restes excavades al Castell de Bairén, gràcies a una subvenció oferida per la Conselleria de Cultura.

Totes aquestes visites estan pensades perquè les puguen gaudir tots, encara que la regidora ha apuntat que “algunes són d’accessibilitat més complexa, però totes estan dins d’una dificultat baixa o mitjana”.

Als espais patrimonials de la ciutat s’ha sumat també l’obertura, de dimarts a diumenge, del Museu Arqueològic de Gandia, en horari de 10 a 20h, i el diumenge fins a les 14h. A més, es podrà veure la nova exposició amb una visita guiada els dissabtes a les 11h.

Pel que fa als Centres d’Interpretació Aula Natura i Parpalló-Borrell, continuaran oberts de dijous a diumenge de 9 a 14h.

Per a més informació i reserves: www.visitgandia.com, maga.gandia.org, difusiomaga@gandia.org, o telefonant al 96 295 95 40.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *