foradia subscriutegrat

Juliol comença amb les Escoles d’estiu gratuïtes

Una d'elles serà una escola esportiva, i l'altra mediambiental, i finalitzarà el dia 30 d'agost

L’Ajuntament d’Alcoi ha hagut d’assumir portar les dos escoles d’estiu gratuïtes, que està dis del Pla Corresponsables, a causa que cap empresa s’ha presentat a la licitació per a poder dur-les a terme. Per això, des del consistori s’ha hagut de crear una borsa de treball per tal de contractar a 13 persones: 10 monitors, i 3 coordinadors. L’escola s’ha preparat per a coordinar-se amb els departaments d’Esports, Personal, Polítiques Inclusives i Transició Ecològica.

Des del govern local han volgut demanar disculpes a totes les famílies que s’han vist afectades per la tardança de l’inici de l’escoleta.

Aquestes escoles estan marcades per polítiques d’Igualtat, Secretaria d’Estat d’Igualtat i contra la violència de gènere, dins del marc del Pla Corresponsables, i per això les famílies podien apuntar-se segons els criteris marcats a una quinzena, dos o fins i tot els mesos de juliol i agost complet. En total han sigut 11 les famílies que s’han vist afectades per aquest inconvenient, ja que eren les que estaven apuntades al primer torn, és a dir, des del 22 al 30 de juny. La resta, que estaven per a aquests sis dies, també ho estaven per a la següent quinzena o per a tot el mes. Per tal de compensar les molèsties, des de l’Ajuntament ha oferit a eixes famílies poder triar una quinzena en juliol o agost, una mesura que han acceptat 8 famílies.

Els criteris que establien la prioritat en la baremació, i el nombre de setmanes a les quals podien acollir-se era: famílies monoparentals, mares de violència de gènere i altres formes de violència contra les dones, dones en situació de desocupació de llarga duració, dones majors de 45 anys o unitats familiars en les quals existeixen altres responsabilitats relacionades amb les cures, nivell de renda i càrregues familiars.

Finalment, després dels problemes, des de l’Ajuntament s’ha aconseguit que als mesos de juliol i agost estiga aquest servei gratuït. Els escolars inscrits tenen entre 3 i 14 anys, coincidint amb els cicles d’Educació Infantil, Primària i Secundària de qualsevol centre educatiu, i estaran dividits en dos escoles, una esportiva i l’altra mediambiental.

Pel que fa a l’esportiva, es farà des de les 8 a les 15h en la Piscina Municipal José Trenzano Alós, i en altres instal·lacions esportives o espais municipals.

Respecte a l’escola Mediambiental, serà des de les 8:30 a les 14:30h, al Parc Natural del Carrascal de la Font Roja, i en altres instal·lacions esportives i espais municipals. El transport al parc natural, que recollirà a l’alumnat als seus barris, està inclòs.

El problema de la licitació va solucionar-se quan l’Ajuntament va preparar una borsa d’ocupació, per la qual s’han contractat 13 persones: 10 monitors, i 3 coordinadors. Cada escola tindrà 5 monitors, i un coordinador, i a més, hi haurà un coordinador general. Els perfils de les persones contractades garanteix una alta qualitat a les escoles, ja que la majoria són Tècnics Superiors en Educació Infantil, Tècnics Superiors en Integració Social i Monitors d’Oci i Temps Lliure.

Per a aquests mesos d’escoles d’estiu s’ha preparat una programació amb activitats diverses que inclou també un intercanvi entre les dos escoles.

La regidora de Polítiques Inclusives, Aranza de Gracia ha comentat que: “En primer lloc, vull reiterar les disculpes a les famílies afectades, vull agrair la seua comprensió i la seua bona predisposició. Finalment, des de l’Ajuntament hem assumit la contractació i organització d’aquestes dues escoles gratuïtes durant dos mesos, juliol i agost”.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *