foradia mediambient

Les Festes de la Malena omplin juliol d’activitats

Banyeres de Mariola ha organitzat una programació amb concerts, concurs de paelles, i moltes activitats més fins a arribar al cap de setmana del 21 de juliol que començaran els actes principals de les Festes de la Malena

Banyeres de Mariola celebra al mes de juliol les tradicionals Festes de la Malena, una celebració que per a la regidora de festes, Bea Francés: “són unes festes molt populars, són diferents dels Moros i Cristians. En aquestes s’ajuntem tots, i són més lúdiques”.

La primera de les activitats ja va començar el dissabte 25 de juny amb un concert oferit per la Societat Musical de Banyeres de Mariola. A partir del dia 1 de juliol continuaran les activitats com les Danses a la plaça Major, el Festival de Cors, o sessions de cine per a xiquets i xiquetes. Cal destacar que el dissabte 2 de juliol va tindre lloc un dels actes més esperats per tot el municipi, el concurs de paelles, que va celebrar-se al parc municipal de Vil·la Rosario, i que va acabar amb una revetla popular a la nit. “Les paelles és un acte en el qual la gent respon molt bé, hi ha molta afluència”, comenta la regidora.

Els divendres 8 i 15 de juliol se celebrarà altre dels actes més importants d’aquesta programació, els sopars a la fresca, al pati de la Malena.

Durant la resta de dies continuaran les activitats com un altre concert d’estiu, oferit per l’Agrupació Musical La Nova, el dissabte dia 9; el Festival de Bandes de Santa Maria Magdalena, o el concert de música tradicional de la mà de la Colla de Dolçaines i Tabals El Braçal.

Des del dia 17 fins que comencen els dies grans de les Festes de la Malena, cada dia hi haurà missa i novena.

El dia 21 arribarà la vespra de la festa amb balls populars a la plaça de la Malena, i ja l’endemà, s’iniciaran els primers actes.

A les 19:30h del dia 22 de juliol es realitzarà l’ofrena de flors a Santa Maria Magdalena, i a continuació es farà el trasllat. El dissabte 22 s’haurà de matinar, ja que a les 07:30h començarà el volteig de campanes. A la vesprada després de celebrar la missa solemne, hi haurà processó. A les 23h hi haurà un correfoc a càrrec de la Colla de dimonis La Quarantamaula, que anirà des de la plaça Major, fins a l’avinguda del Nou d’Octubre. Una vegada finalitze hi haurà festa per a tot el poble. Bea Francés ha indicat que aquest és el dia que més gent d’altres localitats visiten Banyeres de Mariola, i convida a la gent que gaudisca d’aquesta nit amb els veïns i veïnes del poble.

El dia 24 de juliol, a més de la missa, es farà un acte molt emotiu, l’homenatge als majors, en el qual hi haurà una actuació de la rondalla i el Grup de Danses Aires de Mariola i representació del sainet escrit per Carmen Reig Mayor, ‘Benito i Lusieta’. “El protagonisme d’aquesta festa és per a la gent gran, però, així i tot, pot acudir qualsevol persona. Serà un acte cultural que s’organitza des de la regidoria de Cultura”, explica Francés. L’última de les misses se celebrarà el dilluns 25 a les 20h.

La regidora de Festes ha volgut destacar que, gran part de les activitats d’aquestes festes són organitzades per la quinta que compleix enguany 25 anys: “Ho fem des de fa uns quants anys. Els joves formen una junta, i amb l’ajuda de l’Ajuntament, ho fem, però ells són els que porten la càrrega gran de treball”. Pel que fa als actes religiosos, és la confraria de Santa Maria Magdalena l’encarregada de preparar-los. “Vull agrair a tots els que treballen per fer aquestes festes, perquè sense la gent implicada no es podria portar endavant”, conclou Bea Francés.

Font: Belén Rivas./


agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *