foradia subscriutegrat

Antoni Miró: “Era important tindre algun espai en Alcoi amb el qual continuar fent exposicions”

El Centre Cultural Ovidi Montllor complirà 20 anys en novembre, però des d'El Grat volem començar a celebrar aquest aniversari parlant amb algunes persones involucrades en la seua història

L’artista alcoià Antoni Miró ha estat vinculat des dels inicis al Centre Cultural Ovidi Montllor i conta que: “En l’any 2000 va entrar el PP a l’Ajuntament d’Alcoi i fins eixe moment jo portava la Casa de la Cultura, entre altres coses, i va paralitzar-se molt el tema de les exposicions i de la cultura en general. Vam posar èmfasi en què això funcionara perquè era un projecte d’Acció Cultural que va obrir els casals de Jaume I per tot el País, i en Alcoi perquè tinguera molt més atractiu vam pensar que fora el centre Ovidi Montllor”.

Crear aquesta institució, ara fa 20 anys, va ser molt important en aquest moment en el qual la cultura no rebia suport per part de les administracions públiques: “Era important tindre algun espai en Alcoi amb el qual continuar fent exposicions. Vam col·laborar molt amb la UNESCO, i d’eixa manera Alcoi es va quedar amb alguna exposició perquè la Casa de la Cultura cada vegada anava a menys” assenyala Miró. Durant tot aquest temps s’han fet més de 100 edicions de catàlegs i exposicions, i el centre continua treballant de manera permanent.

“El recorregut ha sigut molt interessant. Per ací ha passat gent molt interessant, gent jove, perquè a més, una de les funcions és promocionar a la gent jove, a les dones artistes, però sense limitar-se sols a això. Qualsevol oportunitat que hi haja per fer exposicions per als artistes en general és important perquè l’obra sempre té un fi, que és compartir-la amb la gent i comunicar els teus sentiments, és la nostra manera de veure el món. Sense el públic això es queda a meitat, i inclús per a l’artista, no es queda complet si la seua obra no pot arribar a la gent”, comenta l’artista.

Antoni Miró finalitza afirmant que el Centre Ovidi Montllor, a part d’acollir molts actes, “és un complement interessant on molta gent socialitza, es torna a trobar cada x temps, i això és molt important per al conjunt de la societat”.

Font: Belén Rivas./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *