foradia pressupostparticipatiualcoi

Anna Oliver: “És una alegria que 20 anys després el centre cultural continue tan viu, ple d’activitat”

El Centre Cultural Ovidi Montllor complirà 20 anys en novembre, però des d'El Grat volem començar a celebrar aquest aniversari parlant amb algunes persones involucrades en la seua història

Ana Oliver és la presidenta al País Valencià d’Acció Cultural, entitat de la qual forma part el Centre Cultural Ovidi Montllor, que com bé explica Oliver: “El Centre Ovidi és una delegació d’acció cultural, i en Alcoi aquesta és la seua seu. Aquest espai expositiu s’ha fet un espai important que coordina Antoni Miró, i, per tant, és un orgull eixa constant activitat. Hi ha una coordinació de les activitats perquè igual que en les altres seus, acció cultural participa en les campanyes i accions genèriques, però, a banda tenen la seua autonomia per a programar, encara que hi ha accions conjuntes”.

Respecte a aquest 20 aniversari, la presidenta d’Acció Cultural afirma que: “És lògicament una alegria que 20 anys després el centre continue tan viu, ple d’activitat, amb la resposta de la gent, amb una programació constant, i és un centre de referència en la comarca”.

Pel que fa a la institució Acció Cultural, Ana Oliver assenyala que la seua creació també va produir-se per culpa de la situació política d’aquell moment, en el qual no s’apostava per apropar el món de la cultura a la ciutadania, i descriu aquesta entitat com: “una xarxa de resistència davant la falta de suport a la cultura del PP i als espais propis. Per aquest motiu vam haver de crear Acció Cultural”, però, les coses han canviat al País Valencià, i la presidenta d’Acció Cultural destaca que: “Afortunadament, l’administració programa moltes activitats i exposicions, i a més a més, molt diverses, i ara nosaltres el que hem fet és adaptar-nos, i ajudar a donar espai a altres entitats que no tenen un lloc propi. També busquem ser la veu divergent i la veu crítica. El que fa Acció Cultural és adaptar-se a la situació, però no ser complaents, sinó tindre sempre eixa mirada crítica i tindre eixa fiscalització del que és la política pública”.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *