foradia subscriutegrat

Remigio Berenguer: “els drets que estem perdent van costar molt de guanyar”

• El poble és savi: homenatge a Pep Linares

L’Ajuntament d’Alcoi ha decidit realitzar-li un homenatge per a immortalitzar la figura de l ‘històric alcoià Pep Linares. El reconeixement ha sigut anomenar el pont que uneix el barri de Batoi amb Santa Rosa. A partir d’ara allí es podrà contemplar la placa amb el nom del destacat alcoià lluitador pels drets humans i laborals.

  • Què representa la figura de Pep Linares per a la història d’Alcoi?

Jo pense que quan es va morir Pep Linares es va acabar la història d’Alcoi en la lluita del món laboral. Fins ara no ha eixit cap persona que abandere el moviment obrer. Pep va ser una persona fonamental en les negociacions laborals, en la clandestinitat, en el món tèxtil. Pep abanderava tot el moviment en la província d’Alacant, tenia càrrecs molt importants en l’àmbit sindical.

Va ajudar molta gent de la classe treballadora d’Alcoi en qüestions de tramitacions, reclamacions, medicines, operacions, seguretat social. Gràcies a aquesta lluita la classe treballadora va aconseguir molt.

  • Creus que avui dia fan falta persones que lluiten com va fer Pep Linares?

Hui lamentablement, tal com veig a la joventut d’Alcoi, que no té drets laborals, estan oprimits en les empreses, pagant-los misèries de jornal, amb l’amenaça constant d’anar-se’n al carrer… El que haurien de fer és abandonar una miqueta les coses particulars, les discoteques i l’oci i lluitar de veres pels drets laborals; perquè el dia de demà ho passaran mal. Perquè els drets que estem perdent van costar molt de guanyar i dubte que es puguen després reconquistar.

 

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *