foradia ivace

Xàtiva comptarà amb quatre punts violeta en les zones d’oci de la Fira d’Agost

Entre el 15 i el 20 d'agost l'Ajuntament també col·locarà espais de sensibilització i prevenció, així com de conciliació

La regidora de Dona i Igualtat, Lena Baraza, va presentar el passat divendres la campanya de Dona programada per l’Ajuntament de Xàtiva de cara a la Fira d’Agost 2022, la qual comptarà amb espais de sensibilització i prevenció, punts violeta i espais de conciliació.

Per a nosaltres aquests espais són molt importants perquè asseguren que en la Fira hi haja una bona atenció per tal de que no es produisquen agressions sexistes. Ens preocupa molt aquest tema perquè fa tres anys de l’última Fira normalitzada, i som conscients de que els espais de festa a vegades van acompanyades d’accions que no haurien de produir-se. Esperem tindre una bona Fira. I per a nosaltres una bona Fira és una fira segura“, va manifestar la regidora.

Els espais de sensibilització i prevenció s’ubicaran front a la Font del Lleó de Xàtiva, i serviran per donar a conèixer a la ciutadania les campanyes del «No és no», «Estima’m bé» i «Bibliguals». Aquests punts es trobaran del 15 al 20 d’agost de 10 a 14 i de 18 a 21 hores, comptant amb un photocall, un fotomató i amb un punt de lectura infantil.

Durant la Fira també s’ubicaran diferents punts violeta als espais escènics, per tal d’intervindre, atendre, informar i ajudar a les possibles víctimes de qualsevol mena d’agressió sexista, a més de sensibilitzar a la societat de les agressions sexistes en les festes. En total hi haurà quatre punts que es podran trobar a la carrera de motos, als concerts de la Murta, als concerts del Festival Al Ras i a la festa de les paelles.

Pel que fa als espais de conciliació, es donarà a conèixer el projecte «Xàtiva corresponsable», que comptarà amb un espai d’animació infantil de 3 a 9 anys a la Glorieta José Espejo (del 15 al 20 d’agost de 11 a 14 hores) i un espai d’animació juvenil de 10 a 14 anys al pati del col·legi Gozalbes Vera (del 15 al 20 d’agost de 18 a 21 hores). En aquests dos espais es realitzaran diferents tallers i activitats per sensibilitzar en matèria d’igualtat i medi ambient i també altres activitats d’oci.

En aquesta edició es tornarà a disposar del tradicional marxandatge com ara les polseres del «No és no» i del «Estima’m bé», bolígrafs, ventalls i vídeos explicatius en matèria d’igualtat. 

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *