foradia mediambient

L’associació ecologista La Carrasca critica el procés participatiu sobre el parc fotovolaic a Polop Alt

L'agrupació verda afirma que és "una burla" realitzar una enquesta en agost sobre la valoració de la zona i sense publicitar-la

Nova crítica en el procés que estudia la instal·lació d’un parc fotovoltaic en la zona de Polop Alt. L’associació La Carrasca-Ecologistes en Acció adjectiva com “nul” l’interés que l’Ajuntament d’Alcoi ha mostrat per haver-se iniciat un procés participatiu amb una durada de 10 dies i en el mes d’agost, al que se li afegeix que no se li haja fet publicitat ni comunicat a les persones i entitats que participen en l’Agenda Urbana 2030, segons denuncien des de l’agrupació.

Tal com expliquen, la Regidoria de Democràcia Participativa i Transparència de l’Ajuntament va publicar el 2 d’agost al tauler d’anuncis i edictes municipal una enquesta promoguda per Iberdrola per a conéixer quin és el valor paisatgístic que la ciutadania atorga a la zona de la partida de Polop Alt on l’empresa pretén instal·lar un gran parc d’energia solar fotovoltaica.

A més, afirmen que el formulari consta d’una sèrie d’imatges, amb una fotografia per cada unitat de paisatge que han considerat en l’enquesta i que “ni tan sols coincideixen amb les unitats de paisatges que identifica el Pla General Estructural elaborat per l’Ajuntament d’Alcoi”. Aiximateix, les persones participants han de valorar en una escala que va des de la valoració “molt baixa” a la “molt alta”, sense la possibilitat de respondre en blanc en el cas de no conéixer el paisatge que es mostra.

A aquesta situació, La Carrasca afegeix que les imatges “no són gens representatives i fins i tot són tendencioses, destacant en alguns casos les carreteres en compte dels fons escènics”. Amb tot, i segons conclouen, l’empresa promotora ha volgut complir el requisit legal “sense que mostre cap interés per a dur a terme una correcta avaluació del paisatge que podria ser afectat”, pel que considera “nul·la” l’enquesta.

Font: Redacció./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *