foradia cdturisme

El foc arrasa un dels pulmons verds de les comarques centrals

La Vall d'Ebo va ser el passat dissabte l'epicentre d'un incendi que ja afecta a la Marina Alta i el Comtat

El foc no frena i va guanyant territori en les muntanyes de la Marina Alta i el Comtat. Un raig va ser el causant el passat dissabte d’un incendi a la Vall d’Ebo que ha anat estenent-se per les muntanyes, passant per la Vall de Gallinera i arribant al Comtat, unes 9.500 hectàrees de vegetació que ja han passat a la història dels desastres al País Valencià.

Benirrama i Benialí, a la Vall de Gallinera, o Alcalà de la Jovada i Beniaia, a la Vall d’Alcalà, han passat la segona nit fora de casa, però no han sigut els únics. A la Vall de Gallinera, la Carroja està en una situació semblant, la Safor també s’ha vist afectada a Vilallonga, mentre que al Comtat, Margarida, Fageca, Tollos, Famorca i Benimassot també han hagut de buscar alternatives.

Pel moment el foc continua actiu, amb centenars d’efectius i desenes de mitjans aeris que estant prestant servei, també des del govern espanyol i les comunitats veïnes de Múrcia i Caseñ. Pel moment la carretera CV-712 roman tancada al trànsit donada la seua proximitat a l’incendi.

Des de poblacions veïnes com ara Muro i Pego s’han habilitat zones per a que els milers de veïns afectats puguen tindre un lloc on descansar, però també diversos alcaldes com els d’Alcoi i Cocentaina han oferit els seus mitjans.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *