foradia pressupostparticipatiualcoi

Durant la nit continuen treballant els mitjans terrestres l’evolució del foc a Beneixama a hores d’ara és favorable

Esta nit continuaran treballant els mitjans terrestres i pel matí s'incorporaran 10 aeris • L'evolució a hores d'ara és favorable.

L’incendi forestal que crema des d’ahir a migdia a la serra de la Solana, a la localitat de Beneixama, afecta a 830 hectàrees segons dades facilitades per la Generalitat Valenciana.

Esta nit continuen treballant els mitjans terrestres i pel matí s’incorporaran 10 aeris.

Les flames han començat a les 14 h a la carretera que uneix Beneixama i Fontanars dels Alforins. L’incendi fita als termes municipals veïns de Fontanars dels Alforins, Bocairent i Banyeres de Mariola. El foc també és molt a prop, del parc natural de la serra de Mariola, un dels més importants del País Valencià.

Tot i que el foc continua sense control, la consellera d’Interior, Justícia i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha afirmat que l’evolució és “favorable”.  Han treballat una vintena de mitjans aeris,  retirant-se amb l’arribada de la nit. 

La previsió indicava que el vent minvaria cosa que podria afavorir la lluita contra el foc. L’alcalde de Beneixama, Vicente Ibáñez, recomana al veïnat que no creue les línies de seguretat i, si hi ha fum, que intente no eixir al carrer per la proximitat del foc al nucli urbà.

Juntament amb els helicòpters i avions treballen en l’extinció dotacions de la Diputació d’Alacant, dels bombers forestals de la Generalitat, agents mediambientals i voluntaris. També s’han incorporat unitats d’intervenció de la Unitat Militar d’Emergències (UME).

Les condicions meteorològiques no han ajudat durant la vesprada a l’extinció. Fins a 85 residents han sigut desallotjats pel foc. La gran columna de fum originada per l’incendi, que s’ha elevat fins als 15.000 peus, ha obligat a variar les rutes d’alguns avions.

L’Ajuntament de Banyeres de Mariola ha posat a disposició del comandament d’extinció de l’incendi les instal·lacions municipals. Entre les 00:00 i la 1:00 h es faran diversos relleus de les brigades i s’ha decidit que les de la Unitat Militar d’Emergències pernocten al Poliesportiu Municipal de Banyeres de Mariola. 

Sobre l’origen de les flames, els representants públics han explicat que encara és prompte per conèixer les seves causes, tot i que des de dissabte s’han declarat cinc incendis a la zona.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *