foradia pressupostparticipatiualcoi

Les piscines d’Alcoi estaran obertes fins a l’11 de setembre

En un principi la temporada finalitzava el dia 4, però s'ha decidit allargar-la, ja que el curs escolar no començarà fins al 12 de setembre

Des de la regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Alcoi s’ha decidit allargar una setmana més la temporada de les piscines municipals a Alcoi, fins al dia 11 de setembre. Aquesta decisió s’ha pres, perquè el curs escolar no començarà fins al dia 12 d’aquest mes, i així es facilitarà a la ciutadania una setmana més en aquest espai. En un principi estava previst que finalitzara el dia 4, perquè en altres anys el curs va començar sobre el dia 7, però quan la Conselleria de Cultura va presentar el calendari escolar, la regidoria es va posar a treballar per a poder allargar la temporada de piscines.

A més de ser un atractiu per als banyistes, l’obertura de les piscines també suposa la contractació de personal per part de l’Ajuntament. En total s’han contractat 9 taquillers i 12 socorristes, i per a poder allargar, la temporada s’han hagut d’allargar també aquests contractes.

En aquest estiu la novetat ha estat marcada per l’acord al qual s’ha arribat amb la direcció del Col·legi Sant Vicent de Paúl. Després de dur a terme la reforma necessària, l’Ajuntament s’ha encarregat de la gestió i el manteniment de la piscina com si fos qualsevol de les altres tres piscines de la ciutat, i des del dia 2 d’agost els banyistes van poder gaudir també d’aquesta instal·lació.

Durant la temporada s’està registrant un bon nombre d’usuaris en totes les piscines, ja que les altes temperatures han fet que la gent tinga més ganes de refrescar-se. A hores d’ara, les dates que hi ha són les de principi de temporada, des del 17 de juny al 31 de juliol, que indiquen que 37.755 persones van accedir a aquestes instal·lacions municipals.

Perquè els usuaris estiguen més còmodes, s’han fet una sèrie de millores, a banda dels diferents treballs de reparació i manteniment, que han tingut un cost de poc més de 25.000 euros. Entre aquestes tasques ha estat la pintura, la reposició de les zones d’ombra, els treballs de jardineria, la renovació de maquinària, i a més, s’ha rehabilitat la façana principal de la piscina municipal, s’ha restaurat la part de l’estructura de la coberta del bar, i s’han millorat els espais habilitats per al magatzem on es guarden productes químics. A la piscina de Caramanxel s’ha habilitat un nou accés directe al recinte per a l’Avinguda Hispanitat i s’ha millorat el perímetre de seguretat amb un augment de l’alçada de la tanca que limita amb la plaça de La Foguera.

El regidor d’Esports, Alberto Belda, ha comentat que: “Les piscines municipals estan tenint un ús molt intensiu i estem molt satisfets. Evidentment, la climatologia sempre té una importància clau en les xifres de banyistes, però pensem que els bons i el bon manteniment dels recintes també són punts a favor que la ciutadania valora, i que fa que els nostres recintes tinguen molt de públic que ara podrà gaudir d’aquests espais una setmana més, mentre els centres educatius continuen tancats”.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *