foradia subscriutegrat

Els territoris afectats pels incendis seran declarats zona catastròfica

Les flames a la Vall d’Ebo i els seus voltants tindran aquesta qualificació especial atorgada pel Govern espanyol

L’estiu del 2022 serà recordat al País Valencià pels incendis de la Vall d’Ebo i Bejís, ara, encara amb la terra traient fum, el Govern espanyol ha declarat zones catastròfiques aquests territoris afectats. Des de la Generalitat han anunciat l’activació d’oficines per a agilitar les ajudes en els municipis afectats.

L’Ajuntament de la Vall d’Ebo comptarà amb una d’aquestes finestres úniques en les que, depenents de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, disposaran de personal i recursos propis per a assessorar en assumptes tècnics i administratius a les institucions municipals.

Després de quasi dues setmanes, l’incendi encara no està extingit, malgrat continuar controlat. Les tasques persisteixen refredant i removent el sol per a evitar rebrots, a més de les inspeccions i la vigilància de la zona. Els Bombers de la Diputació afirmen des de fa dies que l’evolució és favorable, però durant la passada nit Emergències anunciava un rebrot a Benimassot, ara ja extingit. La zona del foc no s’ha ampliat i és en aquesta població on també va haver-hi rebrots dies enrere.

Dues dotacions i dos comandaments de Bombers, dos unitats de bombers forestals, a més de tres brigades forestals continuen en la zona.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *