foradia cdturisme

Salelles II i Tonet IV revaliden el seu títol a Oliva

Durant aquest cap de setmana s'ha jugat el XXIV Trofeu Gregori Maians d'Oliva - Gran Premi Savipecho

Salelles II i Tonet IV eren els campions d’aquest gran final amb una partida sabatera, Vicent i Lorja no van tindre opcions. El 25 per cap demostra la superioritat dels rojos que l’any passat van caure en la final, i ara fan seu el títol. Així mateix, la població de la Safor veu com un dels seus, Salelles II, s’estrena en el quadre d’honor del clàssic de l’estiu en la modalitat de raspall.

Abans de la partida es va dur a terme un homenatge per part de l’Ajuntament d’Oliva i la Fundació per la Pilota a Vicent Martínez ‘Puça’, artesà local de didals amb més de quaranta-cinc anys d’experiència en la professió. El tribut, com el lliurament de trofeus als finalistes, ha estat en mans de l’alcaldessa, Yolanda Balaguer, i la regidora d’Esports, Yolanda Navarro.

La regidora d’Esports, Yolanda Navarro ha agraït a la Fundació de Pilota Valenciana i a tots els patrocinadors d’aquest esdeveniment: “Oliva ha comptat amb una edició més del Trofeu Gregori Maians d’Oliva, i el nostre Ajuntament havia de continuar donant suport al raspall i a la gran tradició que hi ha al nostre poble. Sols puc felicitar a Salelles i Tonet IV pel seu èxit”.

La partida a Oliva va començar amb els blaus apretant de valent. Un quinze de Lorja i altre de Vicent a la llotgeta han ficat el primer avantatge en el marcador. Això no obstant, una treta indirecta i un quinze treballat de Tonet IV ha fet que igualaren a dos. De nou, Lorja ha sumat amb un colp guanyador, ficant al seu equip amb una oportunitat amb ‘val’. Tot i això, el mateix mitger ha decidit donar el següent quinze als rivals, ja que disposaven d’una pilota parada massa a prop del mur del rest. Els rojos ho han aprofitat amb una segona jugada de Tonet IV, buscant l’escala. Una volea de Lorja ha tornat a ficar en partida als blaus, però de nou Tonet IV ha repetit la mateixa jugada per tercera vegada buscant la dreta de Vicent quan veia forat. Ara si, Tonet IV ha fet moure’s el marcador amb una raspada que Lorja no ha pogut tornar. La pilota ha quedat morta i els blaus han donat el quinze i el joc.

Una vegada al rest, els rojos no han abaixat la intensitat. Ací, els blaus han patit la defensa numantina dels contrincants. Vicent no acabava de traure amb força, ni direcció adequada i els finalment vencedors han aprofitat per a atacar la llotgeta i la galeria. Cal destacar la defensa de Tonet IV, si es pot dir així. El del Genovés dispara tan fort inclús parant-la que es converteix en atac. Així es va veure en el quinze que feia el val i 15. Una pilota parada de Vicent que no va tancar prou a la muralla i que l’esquerra de Tonet IV va enviar de primeres directa a la llotgeta de baix. Una volea des del 9 de Salelles II, al mateix lloc, va ficar el 10 per cap al lluminós.

Els rojos anaven disparats al dau i Tonet continuava buscant la dreta de Vicent, baix l’escala. Encara que els blaus no s’anaven a quedar ací. Tot i estar més erràtics, la lluita a cada quinze no estava en dubte. Vicent amb un rebot a colp a la llotgeta i Lorja aguantant els atacs rivals feien que l’equip blau obtinguera altra oportunitat amb ‘val’. Això no obstant, no ha pogut ser. La pilota ha castigat a Lorja que veia com la galeria escopia tres vegades la pilota i Tonet sentenciava a la careta (15-0).

La moral blava abaixava i els rojos creixien al rest. Entre Tonet i Salelles ficaven un ‘val i 15’. Vicent retallava amb un colpeig bombejat al tamborí, però els blaus donaven l’últim quinze després que una defensa arraconada acabara amb la pilota en l’escala massa a prop del dau. Amb tot venut, un val i net ha donat per conclosa la partida i el títol oliver.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *